Ak hľadáte recept na lahodný nepečený dezert, ktorý je hneď hotový, práve ste ho našli.
Stačí len vložiť ľad do rozpustenej čokolády a naplniť vrstvami krému, ovocia a sušienok.
Netreba ho nechať stuhnúť a môžete hneď podávať.
Tento postup z youtube kanála Zdravo a chutne je veľmi jednoduchý.
Potrebujeme:
vodu na ľad
150 g čokoládových sušienok
80 g masla
broskyňu alebo nektarinku
banán
500 g mascarpone alebo iného krémového syra
100 ml šľahačkovej smotany
50 g kondenzovaného mlieka
400 g čokolády
Postup:
Ako prvé si dáme do väčšej dózy urobiť ľad tak, že do vody po bokoch vložíme dve čajové lyžičky.
Sušienky si vložíme do misy a rozdrvíme na prach.
Následne sušienky zalejeme rozpusteným maslom.
Vypracujeme drobivé cesto.
Nektárinku alebo broskyňu si umyjeme.
Nakrájame na mesiačiky.
Banány si ošúpeme a nakrájame na kolieska.
Mascarpone si vložíme do misky.
Zalejeme šľahačkovou smotanou, aj kondenzovaným mliekom.
Dôkladne vymiešame mixérom.
Čokoládu si nalámeme do hrnca.
Rozpustíme, najlepšie vo vodnom kúpeli.
Teraz si vyberieme z mrazničky ľad.
Vyberieme ho z dózy pomocou lyžičiek, ktoré sme doňho predtým vložili.
A vložíme ho do rozpustenej čokolády.
Čokoláda vďaka tomuto kroku stuhne a pomocou tejto techniky vám vznikne čokoládová misa.
Teraz si krém z mascarpone preložíme do zdobiaceho vrecka, na dno čokoládovej misky si nanesieme vrstvu krému, naukladáme banány, pokryjeme vrstvou krému a uhladíme.
Na túto krémovú vrstvu nasypeme polovicu sušienkového cesta a utlačíme ho rovným dnom pohára.
Ďalšiu vrstvu opäť tvorí krém, následne ukladáme mesiačiky nektárinky alebo broskyne a opäť prikryjeme vrstvou krému.
Na poslednú vrstvu krému nasypeme druhú polovicu sušienkového cesta, opäť utlačíme pohárom a pomocou misy preklopíme.
Vrch môžeme ozdobiť ešte bielou čokoládou.
S týmto receptom nemusíte čakať na stuhnutie a môžete podávať ihneď.
Pri krájaní je dobré namočiť vopred nôž do horúcej vody, aby sa čokoláda pri krájaní nepolámala.
Dobrú chuť!
Video návod: