plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vložte ľad do rozpustenej čokolády a budete sa čudovať: Perfektný nápad hotový za 5 minút!

Ak hľadáte recept na lahodný nepečený dezert, ktorý je hneď hotový, práve ste ho našli.

Stačí len vložiť ľad do rozpustenej čokolády a naplniť vrstvami krému, ovocia a sušienok. 

Netreba ho nechať stuhnúť a môžete hneď podávať.

 

 

Tento postup z youtube kanála Zdravo a chutne je veľmi jednoduchý.

Potrebujeme:

vodu na ľad

150 g čokoládových sušienok

80 g masla

broskyňu alebo nektarinku

banán

500 g mascarpone alebo iného krémového syra

100 ml šľahačkovej smotany

50 g kondenzovaného mlieka

400 g čokolády

Postup:

Ako prvé si dáme do väčšej dózy urobiť ľad tak, že do vody po bokoch vložíme dve čajové lyžičky.

 

 

Sušienky si vložíme do misy a rozdrvíme na prach.

Následne sušienky zalejeme rozpusteným maslom.

Vypracujeme drobivé cesto.

 

 

Nektárinku alebo broskyňu si umyjeme.

Nakrájame na mesiačiky.

Banány si ošúpeme a nakrájame na kolieska.

 

 

Mascarpone si vložíme do misky.

Zalejeme šľahačkovou smotanou, aj kondenzovaným mliekom.

Dôkladne vymiešame mixérom. 

 

 

Čokoládu si nalámeme do hrnca.

Rozpustíme, najlepšie vo vodnom kúpeli.

 

 

Teraz si vyberieme z mrazničky ľad.

Vyberieme ho z dózy pomocou lyžičiek, ktoré sme doňho predtým vložili.

A vložíme ho do rozpustenej čokolády.

 

 

Čokoláda vďaka tomuto kroku stuhne a pomocou tejto techniky vám vznikne čokoládová misa.

Teraz si krém z mascarpone preložíme do zdobiaceho vrecka, na dno čokoládovej misky si nanesieme vrstvu krému, naukladáme banány, pokryjeme vrstvou krému a uhladíme.

Na túto krémovú vrstvu nasypeme polovicu sušienkového cesta a utlačíme ho rovným dnom pohára.

 

 

Ďalšiu vrstvu opäť tvorí krém, následne ukladáme mesiačiky nektárinky alebo broskyne a opäť prikryjeme vrstvou krému.

 

 

Na poslednú vrstvu krému nasypeme druhú polovicu sušienkového cesta, opäť utlačíme pohárom a pomocou misy preklopíme.

Vrch môžeme ozdobiť ešte bielou čokoládou.

 

 

S týmto receptom nemusíte čakať na stuhnutie a môžete podávať ihneď.

Pri krájaní je dobré namočiť vopred nôž do horúcej vody, aby sa čokoláda pri krájaní nepolámala.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes