Rýchly kurací pekáč: Hlavný chod a príloha z jedného plechu – šťavnatý a vynikajúci obed bez roboty!

Vynikajúci obed alebo večera z jednej misy, ktorý viete rýchlo pripraviť. Celá rodina si pochutná!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov nakrájaných

400 g kuracích stehenných rezňov

1 ks pikantnej klobásy

2 veľké cibule nakrájané na osminky

olej, horčicu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice sladkej papriky a štipku pálivej papriky

Vegeta, soľ, trochu vína, alebo piva (2 dl)

Lyžica pretlaku

Postup:

Kuracie mäso nakrájame na väčšie diely, vložíme do misy, pridáme kúsky cibule a kolieska klobásy. Zalejeme olejom (cca 4-5 lyžíc), prisypeme papriku, korenie, vegetu a horčicu. Premiešame a odložíme do chladničky na 24 hodín (ak nemáte čas, dajte aspoň na 1 hodinku marinovať).

Marinované mäso aj osolené a okorenené zemiaky preložíme do pekáča s pokrievkou alebo zakryjeme alobalom a pečieme pri 180 ° cca 30 minút.

Odstránime pokrievku, premiešame a pridáme trochu vína alebo piva (samozrejme možné i vodu) a lyžicu paradajkového pretlaku. Teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ešte asi 25-30 minút.