Vynikajúci obed alebo večera z jednej misy, ktorý viete rýchlo pripraviť. Celá rodina si pochutná!
Potrebujeme:
1 kg zemiakov nakrájaných
400 g kuracích stehenných rezňov
1 ks pikantnej klobásy
2 veľké cibule nakrájané na osminky
olej, horčicu
2 lyžice sladkej papriky a štipku pálivej papriky
Vegeta, soľ, trochu vína, alebo piva (2 dl)
Lyžica pretlaku
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na väčšie diely, vložíme do misy, pridáme kúsky cibule a kolieska klobásy. Zalejeme olejom (cca 4-5 lyžíc), prisypeme papriku, korenie, vegetu a horčicu. Premiešame a odložíme do chladničky na 24 hodín (ak nemáte čas, dajte aspoň na 1 hodinku marinovať).
Marinované mäso aj osolené a okorenené zemiaky preložíme do pekáča s pokrievkou alebo zakryjeme alobalom a pečieme pri 180 ° cca 30 minút.
Odstránime pokrievku, premiešame a pridáme trochu vína alebo piva (samozrejme možné i vodu) a lyžicu paradajkového pretlaku. Teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ešte asi 25-30 minút.