plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepší MINÚTKOVÝ obed: Rýchly kurací paprikáš s domácimi haluškami. Mäsko jemné ako masielko!

Dnes na obed bude rýchly kurací perkelt s domácimi haluškami.

 

 

Ak sa vám nechcú robiť halušky, stačí uvariť cestoviny a výborný obed je hneď hotový.

Vyskúšajte a určite nebudete ľutovať!

Potrebujeme:

1 kus kuracích pŕs

1 cibuľa

Olej

Červená mletá paprika

Bobkový list

Soľ

Čierne mleté korenie

1 kurací bujón

1 smotana sladká

Na halušky:

 

 

Polohrubá múka

1 vajce

Vlažná voda

Postup:

Kuracie prsia si nakrájame na kocky.

Rovnako nakrájame nadrobno aj cibuľu.

Do hrnca si dáme rozpáliť olej alebo bravčovú masť a pomaly si pražíme cibuľu.

 

 

Na opraženú cibuľu pridáme nakrájané prsia.

Osolíme, aby mäsko pustilo šťavičku a zatiahlo sa a chvíľku dusíme na miernom ohni.

Keď už mäsko dostatočne pustilo šťavu a opražilo sa pridáme bobkové listy a polievkovú lyžicu mletej papriky a chvíľu spolu dusíme.

 

 

Potom zalejeme horúcou vodou, osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu a bujón a varíme, až kým mäso nezmäkne.

Pravideľne miešame.

Keď už je mäsko uvarené, v sladkej smotane vymiešame trošku hladkej múky a pomaly vlievame do hrnca s paprikášom a miešame.

Chvíľu ešte povaríme, dochutíme podľa nášho vkusu a odstavíme.

 

 

Halušky pripravíme tak, že do misky si rozbijeme vajce, ktoré rozšľaháme s trochou soli, pridáme vlažnú vodu a pomaly prisypávame múku a miešame metličkou.

Musí nám vzniknút tuhšie cesto, nie riedke.

Keď je cesto hotové, necháme ho odpočinúť, kým nám nezovrie voda v hrnci.

 

 

Cez haluškár do vriacej vody hádžeme halušky.

Keď vyplávajú na povrch sú hotové. Nebojte sa premiešať, ak by sa trošku naspodu zlepili. Vyberáme ich sitkom a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes