Skvelý dezert k šálke kávy alebo čaju. Stačí len zmiešať všetky ingrediencie, zaliať polevou a je to.

Potrebujeme:

250 g krupice

1 bal. prášku do pečiva

150 g vlašských orechov – zomletých

200 g kryštálového cukru

100 ml oleja

250 ml mlieka

1 vajce

2 jablká

1 lyžicu rumu

1 bal. vanilkového cukru

2 lyžičky citrónovej kôry

Špetku soli

Na polevu:

10 g čokolády na varenie

4 lyžice kryštálového cukru

2 lyžice oleja

4 lyžice mlieka

Postup:

V miske zmiešame krupicu s práškom do pečiva, mletými orechmi a cukrom. Pridáme olej, mlieko, vajce, strúhané jablká. Rum, soľ a vanilkový cukor. Nakoniec pridáme aj citrónovú kôru a premiešame.

Plech vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme naň cesto. Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút. Koláč necháme chvíľu vychladnúť.

Pripravíme si polevu. Všetky ingrediencie zmiešame a preložíme do vodného kúpeľa, kým nevznikne jednotná hmota. Potom koláč zalejeme polevou, necháme stuhnúť a môžeme podávať.

zdroj: coolinarika

Témy:


Pridajte svoj komentár