Tento koláčik nie je len tak obyčajnou pochúťkou. Vo vnútri totiž ukrýva chuť lahodnej čokolády a vláčneho krému. Navyše, jeho príprava je skutočne veľmi jednoduchá a zvládnete ju len s pomocou 3 ingrediencií. Ukážeme vám, ako na to!

Potrebujeme:

3 vajcia

120 g smotanového syra alebo mascarpone

120 g bielej čokolády

Postup:

Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu a medzitým ušľaháme z bielkov sneh.

Keď je čokláda rozpustená, necháme ju chvíľu vychladnúť a potom k nej primiešame smotanový syr. Potom do hmoty postupne vmiešame žĺtky a nakoniec aj ušľahaný sneh. Opatrne vymiešame homogénnu hmotu.

Okrúhlu formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie, prípadne vymastíme trochou masla. Cesto navrstvíme do formy a tú vložíme do plechu s vyššími okrami. Plech napustíme horúcou vodou.

Následne preložíme plech s formou do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov 15 minút. Potom stiahneme teplotu na 160 stupňov a pečieme ďalších 15 minút. Po uplynutí tohto času rúru vypneme, ale koláč necháme vo vnútri ďalších 15 minút dôjsť.

Hotový dezert vyberieme z rúry, necháme chvíľu vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár