Pečená dobrota ktorú zvládnete pripraviť za niekoľko minút. Poleva z kyslej smotany dodáva tomuto dezertu ten pravý šmrnc! :-)
Potrebujeme:
Na cesto:
3 vajíčka
4 lyžice hladkej múky
1/3 šálky kryštálového cukru
½ lyžičky jedlej sódy
Niekoľko kvapiek citrónovej šťavy
Náplň:
400 g jabĺk
50 g sušených hrozienok
½ lyžičky mletej škorice
Na polevu:
200 g kyslej smotany
1 lyžicu cukru
2 hrste mrazených bobúľ (brusnice, ríbezle, čučoriedky)
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Do zmesi vmiešame múku a vymiešame hladké cesto.
Nakoniec pridáme sódu s niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.
Jablká umyjeme a ošúpeme. Formu na pečenie vymastíme olejom a na dno rozložíme krájané jablká, hrozienka a posypeme škoricou. Na ovocie navrstvíme cesto a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 190 stupňov 20-25 minút.
Keď vrchná časť koláča zhnedne vyberieme ho a navrstvíme kyslú smotanu zmiešanú s cukrom a bobuľami. Vložíme do rúry na ďalších 5-7 minút. Predtým, ako koláč vyberieme z rúry, môžeme použiť test špáradlom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk