Rýchly koláč so smotanovou polevou

Pečená dobrota ktorú zvládnete pripraviť za niekoľko minút. Poleva z kyslej smotany dodáva tomuto dezertu úžasne lahodnú chuť! :-)

Pečená dobrota ktorú zvládnete pripraviť za niekoľko minút. Poleva z kyslej smotany dodáva tomuto dezertu ten pravý šmrnc! :-)

Potrebujeme:

Na cesto:

3 vajíčka

4 lyžice hladkej múky

1/3 šálky kryštálového cukru

½ lyžičky jedlej sódy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Niekoľko kvapiek citrónovej šťavy

Náplň:

400 g jabĺk

50 g sušených hrozienok

½ lyžičky mletej škorice

 

Na polevu:

200 g kyslej smotany

1 lyžicu cukru

2 hrste mrazených bobúľ (brusnice, ríbezle, čučoriedky)

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Do zmesi vmiešame  múku a vymiešame hladké cesto.

Nakoniec pridáme sódu s niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.

Jablká umyjeme a ošúpeme. Formu na pečenie vymastíme olejom a na dno rozložíme krájané jablká, hrozienka a posypeme škoricou. Na ovocie navrstvíme cesto a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 190 stupňov 20-25 minút.

Keď vrchná časť koláča zhnedne vyberieme ho a navrstvíme kyslú smotanu zmiešanú s cukrom a bobuľami. Vložíme do rúry na ďalších 5-7 minút. Predtým, ako koláč vyberieme z rúry, môžeme použiť test špáradlom.

t3gpu-FZazo

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk