plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchly koláč pudingáčik

Vynikajúci pudingový koláčik s polevou z kyslej smotany, ktorý sa u nás doma teší mimoriadnej obľube. Vyskúšajte aj vy, určite si pochutnáte!

Potrebujeme:

Cesto:

3 ks vajce

110 g práškový cukor

200 ml mlieko

50 ml olej

160 g polohrubá múka

1 lyžička prášok do pečiva

štipka soľ

Ďalej:

1 bal. vanilkový puding

500 ml mlieko

2 lyžice kryštálový cukor

300 ml kyslá smotana

1 bal. vanilkový cukor

Mliečna čokoláda

Postup:

Bielky a žĺtky oddelíme.

Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom do peny.

Postupne pridáme žĺtky, olej, mlieko a zmiešanú múku s práškom do pečiva.

Pripravíme si plech, ktorý vymažeme tukom a vysypeme múkou.

Na plech nalejeme cesto, na ktoré ihneď vylejeme uvarený vanilkový puding osladený 2 lyžicami cukru. Ja som mala viac pudingu, použila som až dva balíky pudingu a asi 750 ml mlieka – v pôvodnom recepte je ale uvedený 1 bal. pudingu.

Dáme piecť na 180 stupňov po dobu asi 20 minút.

Upečený koláč necháme vychladnúť.

Z kyslej smotany som odobrala asi 100 ml a pripravila z nej čokoládovú polevu.

Postupujeme nasledovne: Čokoládu (cca 100 g) rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme chladnú smotanu, dobre zamiešame.

Zvyšok smotany som osladila cukrom a navrstvlila na vrch dezertu.

Nakoniec som poliala smotanovou šokoládou.

Necháme stuhnúť v chladničke a nakrájame na úhľadné rezy.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes