plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchly koláč z keksov a fantastického krému

Vynikajúci dezert s jednoduchou a rýchlou prípravou. Ak mu chcete dodať skutočne luxusný vzhľad, použite na dávkovanie krému cukrárske vrecko. Výsledok je perfektný! :-)

Vynikajúci dezert s jednoduchou a rýchlou prípravou. Ak mu chcete dodať skutočne luxusný vzhľad, použite na dávkovanie krému cukrárske vrecko. Výsledok je perfektný! :-)

Potrebujeme:

400 ml mlieka

1 vanilkový puding

2 vajcia

35 g kryštálového cukru

170 g masla

150 g práškového cukru

200 ml smotany na šľahanie 33%

48 ks maslových sušienok

Mlieko a rum podľa potreby

Postup:

350 ml mlieka prelejeme do hrnca a preložíme na plameň. Zvyšok mlieka rozmiešame s kryštálovým cukrom, pudingom a vajíčkami. Keď sa mlieko začne variť, zložíme ho z plameňa a pomaly doň vmiešame mliečno-pudingovú zmes. Potom opäť preložíme na plameň a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Puding necháme vychladnúť, ale občas premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila koža.

Maslo ušľaháme s práškovým cukrom a postupne vmiešame do pudingu.

Formu na pečenie vyložíme sušienkami (na spodný rad 16 sušienok). Sušienky krátko namočíme v mlieku a pokvapkáme trochou rumu. Na sušienky navrstvíme časť krému (pre krajší vzhľad môžete použiť cukrárske vrecko), pokračujeme vrstvou máčaných sušienok, krémom, až kým neminieme všetky prísady. Poslednú vrstvu by mali tvoriť sušienky, na ktoré navrstvíme ušľahanú šľahačku a posypeme trochou kakaa alebo hoblinkami čokolády.

Koláč vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes