plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchly jablkovo-smotanový koláč

Hľadáte dezert, ktorý nevyžaduje zdĺhavú prípravu? Ste na správnom mieste, tento skvelý koláčik pripravíte za niekoľko minút. Doprajte si skvelý dezert ku kávičke s ktorým bude aj uponáhľaný pondelok o niečo krajší!.

Potrebujeme:

300 g kyslej smotamy

250 g hladkej múky

3 vajcia

200 g cukru

2 jablká

100 g hrozienok

50 g zmäknutého masla

1 lyžičku prášku do pečiva

1 bal. vanilkového cukru

Múku a maslo na vymastenie a vysypanie formy

Posýpka:

20 g masla

3-4 lyžice múky

3 lyžice cukru

Postup:

Vajíčka vyšľaháme s cukrom a postupne za stáleho šľahania pridáme kyslú smotanu, maslo, vanilkový cukor, múku a prášok do pečiva. Dôkladne premiešame.

Jablká umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Hrozienka namočíme na krátko do vody, scedíme a necháme uschnúť.

Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou. Do formy nalejeme polovicu cesta. Na cesto uložíme jablká a hrozienka. Zalejeme druhou polovicou cesta.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.

Medzitým si pripravíme posýpku. Maslo zmiešame v miske s múkou a cukrom a vypracujeme posýpku. Tortu po 20 minútach pečenia vyberieme, posypeme zmesou a pečieme ďalších 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: galkolas

Najlepšie recepty na dnes