plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchly jablkovo-škoricový koláč

Vôňa škorice a pečených jabĺk dokáže spríjemniť každé popoludnie a navodiť tú správnu pohodovú atmosféru. Pripravte si tento skvelý koláčik s jednoduchou a rýchlou prípravou.

Potrebujeme:

230 g lístkového cesta

2 veľké jablká

70-80 g hladkej múky

Štipku soli

1 lyžicu mlieka

2 lyžičky hnedého cukru

Štipku škorice

1 lyžičku jablkového príp. marhuľového džemu

Práškový cukor na posypanie

Šťavu z ½ citróna

Postup:

Jablká umyjeme, prekrojíme na polovice a zbavíme jadierok. Potom nakrájame na 2 mm hrubé plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Plátky jabĺk opatrne zmiešame s hnedým cukrom, soľou a škoricou – postupujeme skutočne opatrne, aby sa nám plátky jabĺk nepolámali.

Lístkové cesto rozvaľkáme na pracovnej doske do tvaru obdĺžnika. Ten prekrojíme pozdĺžne na polovicu a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. 2 centimetre od okrajov cesta spravíme tupou stranou ostrého noža menší vnútorný obdĺžnik tak, aby sme cesto celkom neprerezali.

Do vnútorného obdĺžnika uložíme plátky jabĺk tak, aby sa prekrývali. Nakoniec jablká posypeme ešte trochou cukru a škoricou. Vonkajšie okraje cesta potrieme trochou mlieka (príp. rozšľahaným vajíčkom).

Koláčik vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov, kým cesto nezíska zlatistú farbu (15-20 minút).

Hotový koláčik necháme vychladnúť a jednotlivé kúsky môžeme potrieť trochou jablkového alebo marhuľového džemu. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes