plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchly dezert z pohárov, ktorý ma nikdy neomrzí: Žiadne pečenie, len lahodná krémová chuť!

Tento rýchly dezert si pripravíte veľmi jednoducho bez použitia rúry. 

Lahodná pudingová konzistencia a škoricová chuť si vás okamžite získa.

Citrónová kôra zase dodáva dezertu sviežosť.

Spolu je to skutočne dokonalá kombinácia!

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála VARGASAVOROVÉ RECEPTY.

Potrebujeme:

1 l mlieka

1 tyčinku škorice

1 ČL vanilkovej esencie

citrónovú kôru z 1/2 citróna

6 žĺtkov

125 g kryštálového cukru

1 a 1/2 PL kukuričného škrobu

trochu mlieka

piškóty alebo maslové sušienky

Postup:

Do hrnca si nalejeme mlieko.

 

 

Pridáme vanilku, škoricu, citrónovú kôru.

Dáme na sporák.

Necháme zovrieť. 

 

 

Potom povaríme 5 minút a odstavíme.

Žĺtky si vyšľaháme s cukrom v samostatnej mise.

V ďalšej miske si rozmiešame kukuričný škrob v troche mlieka. 

 

 

Škrob s mliekom zašľaháme k žĺtkom a následne k nim cez husté sitko precedíme aj uvarené mlieko z hrnca. 

Zmes prelejeme znovu do hrnca.

Varíme pri nízkej teplote za stáleho miešania až do zhustnutia. 

 

 

Na spodok dezertného pohára naukladáme piškóty alebo položíme sušienku, zalejeme krémom.

Na vrchu môžeme trochu posypať preosiatym kakaom. 

NÁŠ TIP:

Ak chcete, aby bol dezert osviežujúci, krém môžete kombinovať napríklad s drobným ovocím podľa chuti.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes