Vyšľahajte bielky a pridajte do nich želatínu: Za pár minút máte hotový dezert, ktorý je nadýchaný ako obláčik!

Rýchly a vynikajúci nepečený dezert, ktorý vás úplne dostane!

Stalo sa vám už, že ste do pečenia spotrebovali žĺtky a bielky vám ostali nevyužité?

 

 

Máme pre vás skvelý tip, ako ich využiť a pripraviť z nich lahodnú maškrtu. 

Jednoduchý dezert, ktorý je nadýchaný ako obláčik.

Postupujte podľa tohto receptu z portálu pysznosci.

Ak zastávate názor, že potraviny treba zužitkovať do posledného zrnka, aby sa nič nevyhodilo, potom sa vám určite bude hodiť tip, čo z nevyužitými bielkami, ktoré vám ostali po pečení. 

Okrem kokosových pusiniek existuje aj ďalší skvelý recept, pri ktorom ich využijete. 

Čo robiť s prebytočnými bielkami?

 

 

Samozrejme, môžete ich použiť na prípravu praženice alebo omelety, ale čo ak ich máte viac?

V takejto situácii sa oplatí hľadať menej konvenčné riešenia, ktoré nás môžu prekvapiť.

Dnes sa s vami podelíme o jeden takýto recept.

Obláčik z vaječných bielkov a želatíny

 

 

Tento dezert je skutočným hitom!

Je ľahký, nadýchaný a poteší svojou chuťou, aj vzhľadom.

Na jeho prípravu vám postačí pár surovín, ktoré zrejme máte vo svojej kuchyni.

Ingrediencie:

 

 

4 vaječné bielky

štipku soli

1 balíček želatíny

 

 

1,5 šálky ovocnej šťavy podľa chuti

čerstvé alebo mrazené ovocie

 

 

drvené maslové sušienky

voliteľné: šľahačka, čokoládové hobliny

 

 

Príprava:

V hrnci si zohrejeme 1,5 hrnčeka ovocnej šťavy a rozpustíme v nej želatínu. 

Nechajte mierne vychladnúť.

Z bielkov vyšľahajte so štipkou soli tuhý sneh.

 

 

Do hustnúceho želé pridávame po častiach vyšľahané bielky a jemne premiešavame, aby sa suroviny spojili.

Do pohárov alebo misiek ukladáme vrstvu rozdrvených maslových sušienok.

Na sušienky dajte vzniknutú penu.

 

 

Zákusok odložte na pár hodín do chladničky stuhnúť.

Pred podávaním ozdobte šľahačkou, čerstvým ovocím a čokoládovými hoblinkami.

Niekoľko ďalších tipov:

Na dezert môžete použiť akúkoľvek ovocnú šťavu, ktorá dodá chuť celému dezertu.

 

 

Namiesto maslových sušienok môžete použiť piškóty alebo sušienky.

Pre výraznejšiu chuť môžete do peny z vaječných bielok pridať lyžičku vanilkového alebo citrónového extraktu.

 

 

Dezert môžete podávať s čokoládovou alebo ovocnou polevou.

Pena z bielkov a želé je perfektný spôsob, ako využiť zvyšky bielkov po upečení.

 

 

Je to jednoduchý dezert, rýchly na prípravu a navyše lahodný a pôsobivý.

Určite poteší všetkých členov domácnosti a hostí.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie