plny-hrniec_transparent_negativ.png

RÝCHLY DEZERT: Mliečna bábovka zo Salka!

Bábovka je dezertom, ktorý nikdy nesklame. Vyskúšajte extra rýchlu verziou z kondenzovaného mlieka, ktorá je úžasne mäkká a lahodná! :-)

Bábovka je dezertom, ktorý nikdy nesklame. Vyskúšajte extra rýchlu verziou z kondenzovaného mlieka, ktorá je úžasne mäkká a lahodná! :-)

Potrebujeme:

400 g Salka (kondenzovaného mlieka)

1 pohár (250 ml) hladkej múky

4 vajcia

2/3 lyžičky jedlej sódy

50 g roztopeného masla

1 lyžicu pomarančovej kôry

Práškový cukor na ozdobu

Postup:

Z vajec ušľaháme vzdušnú penu, do ktorej postupne pridávame, Salko, zmäknuté maslo, múku a pomarančovú kôru (postupujeme opatrne, aby si hmota zachovala nadýchanú konzistenciu).

Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. Do formy navrstvíme cesto a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 30-45 minút.

Po upečení môžeme poprášiť cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes