plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchle čokoládové brownies s čerešňami a mascarpone: Jeden kúsok nikdy nestačí tak ho pre istotu robím rovno na dva plechy!

Ideálny koláč ku kávičke.

Foto: youtube/Swojskie jedzonko

Rýchlo hotový a taký dobrý, že po ňom neostane ani omrvinka.

Tento recept sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

Plech s rozmerom 24 x 28 cm

Na koláč

3 šálky hladkej múky

2,5 ČL prášku do pečiva

3/4 šálky kryštálového cukru

1 balíček vanilkového cukru

1 šálku mlieka

1/2 šálky bieleho jogurtu

3/4 šálky oleja

3 PL kakaa

350 g čerešní (môžu byť aj zavárané)

250 g mascarpone

Na polevu

200 g čokolády

100 ml šľahačkovej smotany

Postup:

Do misky si nasypeme všetky suché prísady (múku, cukor, vanilkový cukor, kakao, prášok do pečiva) a premiešame.

Foto: youtube/Swojskie jedzonko

Potom pridáme vajcia, mlieko, jogurt a vymiešame homogénnu hmotu.

Nalejeme olej a opäť dôkladne premiešame.

Čerešne si odkôstkujeme (v prípade kompótu, zlejeme šťavu).

Primiešame do cesta a vylejeme na plech potiahnutý papierom na pečenie.

Uhladíme a lyžičkou kladieme mascarpone po celom povrchu koláča.

Foto: youtube/Swojskie jedzonko

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180 °C asi 40 – 45 minút.

Keď trochu vychladne, polejeme ho čokoládovou polevou.

Poleva: čokoládu a smotanu si dajte do misky, vložte do vodného kúpeľa a miešajte až kým sa obe ingrediencie nespoja.

Foto: youtube/Swojskie jedzonko

Prajeme dobrú chuť!

 

Najlepšie recepty na dnes