plny-hrniec_transparent_negativ.png

Perfektný recept na chutný voňavý domáci chlebík: Práca na pár minút, upečiete a máte na stole bochník ako z pekárne!

Odkedy mám tento recept z youtube, chlieb už nekupujeme.

Postup je veľmi jednoduchý a o chvíľu už rozvoniava!

Potrebujeme:

200 ml teplého mlieka

200 ml teplej vody

1 PL sušeného droždia

1 PL kryštálového cukru

1 ČL soli

2 PL rastlinného oleja

600 g chlebovej alebo hladkej múky

1 vajce

Postup:

Do misy si nalejeme teplé mlieko, teplú vodu a pridáme droždie s cukrom. 

Všetko dôkladne premiešame metličkou. 

Potom pridáme soľ, rastlinný olej, zapracujeme múku.

Miesime najskôr v mise, potom na pomúčenej doske, kým nevznikne kompaktné cesto. 

 

Cesto vložíme do misy, prikryjeme.

Necháme ho 1 hodinu kysnúť na teplom mieste. 

Nakysnuté cesto premiesime, aby sme z neho odstránili vzduch.

Preložíme ho na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme ho na 2 časti. 

Jednu časť si jemne vyvaľkáme, stočíme.

Vyformujeme bochník, ktorý uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie. 

Prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme podkysnúť ešte 15 – 30 minút.

Potom si do misky rozbijeme vajce, vyšľaháme ho vidličkou a potrieme ním celý povrch chleba.

Ten však ešte predtým narežeme ostrým nožom. 

 

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 25 minút. 

Hotovo.

Môžeme nakrájať.

Prajeme dobrú chuť!

 

VIDEONÁVOD

Najlepšie recepty na dnes