SUPER RÝCHLY a lacný domáci chlieb: Jeden TRIK pri príprave mi zmenil život – už roky chlieb v obchode nekupujem!

9378 0

Odkedy mám recept na tento domáci chlieb, v obchode som ho ani raz nekúpila. Zabudnite na hodiny kysnutia a dlhú prípravu, tento chlebík z youtube je rýchly a nesmierne chutný.

Striedka ako pavučinka a chrumkavá kôrka. Za mňa najlepší recept, vďaka tomuto pekárskemu triku – chlieb do studenej rúry a prikryť hrncom – nečakáte na kysnutie celé hodiny, rýchlo vykysne a v rúre krásne narastie!

Potrebujeme na 800 g chleba:

500g (4 šálky) chlebovej pšeničnej múky

350 ml vlažnej vody (1 a pol šálky)

6 g sušeného droždia alebo 15 g čerstvého droždia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

10 g soli

15 g kr. cukru

3 lyžice extra panenského olivového oleja

Postup:

Najskôr si pripravíme kvások. Trochu vody dobre rozmiešame s droždím a cukrom.

Prelejeme do väčšej misky, pridáme zvyšnú vodu, olej a asi 3-4 lyžice múky.

Dôkladne premiešame a necháme asi 15-20 minút podkysnúť.

Takto vyzerá kvások.

Pridáme zvyšnú múku a zamiešame.

Preložíme na pomúčenú dosku a vypracujeme jednotné cesto – spracujeme do bochníka.

Prikryjeme utierkou a necháme asi 20-30 minút podrásť.

Ruky si potrieme olejom a cesto dobre premiesime tak, aby sme z cesta vytlačili čo najviac vzduchu.

Teraz si pripravíme plech na pečenie, vyložíme ho papierom, potrieme olejom a uložíme naň cesto – cesto na dvoch miestach nakrojíme a poprášime múkou.

Prikryjeme hrncom, alebo zapekacou misou.

Vložíme do STUDENEJ rúry – zapneme ju a nastavíme na teplotu 200 stupňov.

Necháme v rúre 45 minút.

Vyberieme, zložíme misu a po vychladnutí krájame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár