Rýchly a jednoduchý recept na plnené šišky bez droždia: Klasická voňavá dobrota, ktorou potešíte nielen svoje deti!

Spravte radosť sebe a svojim deťom týmito úžasnými domácimi šiškami.

Tento jednoduchý a rýchly recept si určite odložte medzi obľúbené, pretože deti budú tieto šišky pýtať znova a znova.

Lahodná maškrta, ktorej neodolajú ani dospelí.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa tohto prehľadného receptu z youtube a určite sa podaria!

Potrebujeme:

200 ml mlieka

1 vajce

1 PL kryštálového cukru

2 PL olivového oleja

1/3 ČL lyžičky soli

10 g prášku do pečiva

380 g hladkej múky

Na plnku:

400 ml mlieka

20 g pšeničného alebo kukuričného škrobu

80 g kryštálového cukru

80 g bielej čokolády

1 PL masla

5 g vanilkového cukru

Na polevu:

140 g mliečnej čokolády

cukrovú posýpku

Postup:

Do väčšej misky pridáme mlieko, vajce, cukor, olivový olej a všetko dobre premiešame.

Potom pridáme múku, prášok do pečiva, štipku soli, zmes najprv premiešame vareškou.

Potom vymiesime rukami.

 

 

Cesto prikryjeme a necháme ho 5 minút stáť.

Následne ho rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm.

Ako formičku na vyrezávanie použijeme 1,5 l PET fľašu, z ktorej odrežeme vrch približne v jednej tretine.

 

 

Cesto vykrojíme hrubšou časťou fľašky a na vykrojenie kruhu v strede cesta použijeme hrdlo fľašky.

Takto vykrojené šišky vysmažíme v rozhorúčenom oleji na panvici dozlatista.

Poukladáme ich na servítkou vystlaný tanier alebo na mriežku, aby sme ich zbavili prebytočnej mastnoty.

 

 

Do menšieho hrnca pridáme mlieko, cukor, škrob, múku a zmes dobre premiešame.

Hrniec položíme na mierny oheň a obsah za stáleho miešania varíme, kým nám nevznikne hustý krém.

Potom pridáme maslo, nalámanú bielu čokoládu, vanilkový cukor a miešame, kým sa nám neroztopí maslo.

Keď sa nám rozpustí maslo, hrniec odstavíme z ohňa, krém miešame a počkáme, kým nevychladne.

 

 

Pomocou striekačky prípadne cukrárskeho vrecka vytlačíme krém do šišky (šišky môžeme aj prekrojiť a krém dať medzi).

Šišky ponamáčame v roztopenej čokoláde a posypeme ich cukrovou posýpkou.

 

 

Lahodné, krémom plnené šišky môžeme servírovať.

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels