plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prečo som o tejto metóde nevedel skôr? Rýchly a JEDNODUCHÝ domáci recept na odpaľované cesto – zaručene sa vydarí!

Tieto nadýchané, ľahké a krémové sladké pochúťky nazývané „Choux à la Crème“ sú klasickým francúzskym dezertom plneným lahodným cukrárskym krémom.

Sú ideálne na vychutnanie k popoludňajšiemu čaju alebo na servírovanie pri špeciálnej príležitosti.

 

 

Nenáročný recept na domáce odpaľované cesto z youtube kanála Easy Kitchen.

Potrebujeme:

Na krém:

130 g hladkej múky

180 g kryštálového cukru

2 balenia vanilkového cukru

4 žĺtky

200 + 450 ml mlieka

Na cesto:

250 ml vody

125 ml rastlinného oleja

2 PL kryštálového cukru

150 g múky

4 vajcia

140 g masla

Postup:

Do misky nasypeme múku.

Pridáme kryštálový cukor.

 

 

Do zmesi pridáme vanilkový cukor.

Do malej misky oddelíme žĺtky a pridáme ich do zmesi.

 

 

Nalejeme mlieko.

Dobre mixérom vyšľaháme.

 

 

Do rajnice na sporáku pridáme mlieko.

Keď sa mlieko blíži k varu, postupne pridávame a metličkou miešame zmes, ktorú sme vyšľahali.

 

 

Krém je hotový, keď zmizne mliečna pena.

Potom krém prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

 

 

Do samostatnej rajnice nalejeme vodu.

Pridáme olej.

 

 

Ďalej pridáme cukor.

Ingrediencie premiešame a necháme variť 30 sekúnd.

 

 

Zmes odstavíme zo sporáka.

Okamžite pridáme múku a premiešame metličkou.

 

 

Kým cesto vychladne, pripravíme si do samostatnej misky vajcia.

Do cesta po jednom pridávame vajcia a všetko dobre vyšľaháme.

 

 

Cesto vložíme do plastového vrecka.

Na plech vystlaný papierom na pečenie z cesta vytvarujeme pusinky.

 

 

Plech vložíme do rúry na najspodnejšiu priečku.

Pečieme 25-30 minút pri teplote 200°C.

Počas pečenia neotvárajte rúru!

 

 

Do vychladnutého krému pridáme zmäknuté maslo.

Mixérom dobre vyšľaháme.

 

 

Vyšľahaný krém vložíme do cukrárskeho vrecka.

Cesto vodorovne prekrojíme na polovicu a naplníme krémom.

 

 

Nakoniec vrch posypeme práškovým cukrom.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes