Rýchly a jednoduchý obed z rúry: Zapečte 2 kuracie prsia podľa tohto receptu a naje sa celá rodina!

Na to, aby ste pripravili vynikajúce jedlo, nepotrebujete stráviť hodiny v kuchyni.

Pripravte si obed podľa tohto receptu z youtube a máte plný pekáč chutného jedla takmer bez námahy!

Potrebujeme:

2 kuracie prsia

soľ

čierne mleté korenie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

červenú papriku

2 PL rastlinného oleja

cibuľu

papriku

rastlinný olej

50 ml paradajkovej omáčky

3 väčšie zemiaky

2 PL kyslej smotany

2 PL majonézy

100 – 150 g tvrdého syra

50 g masla

Na šalát:

1 červenú repu

2 vajcia

50 g feta syra

1/2 červenej cibule

soľ

petržlenovú vňať

čierne mleté korenie

2 PL olivového oleja

kôpor

Postup:

Kuracie prsia si nakrájame na pásiky, vložíme do misky, osolíme, okoreníme, opaprikujeme, polejeme rastlinným olejom a dobre premiešame. 

Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na pol krúžky.

Červenú papriku si očistíme a nakrájame na tenké prúžky.

Pekáč si potrieme rastlinným olejom, naukladáme kúsky kuracieho mäsa a následne naň rozotrieme paradajkovú omáčku. 

Teraz už stačí len na kuracie mäsko navrstviť prúžky cibule, papriky a kolieska zemiakov, ktoré sme si predtým v miske osolili a okorenili. 

Navrch si pripravíme omáčku z kyslej smotany a majonézy, ktorú rovnomerne navrstvíme navrch pekáča na zemiaky a zasypeme strúhaným syrom. 

Ako posledné naukladáme plátky masla, zakryjeme mokrým papierom na pečenie, alobalom a dáme zapiecť do predhriatej rúry pri teplote 200 °C asi na 30 minút. 

Po uplynutí tejto doby pekáč vyberieme, odokryjeme a zapečieme ešte 10 minút pri teplote 180 °C. 

Medzitým si môžete pripraviť tento chutný šalát z červenej repy. 

V samostatných hrncoch si vo vode uvaríme repu do mäkka a vajíčka natvrdo, ktoré si následne ošúpeme a nakrájame. 

Repu si takisto ošúpeme, nakrájame na kocky a v mise zmiešame s na kocky nakrájaným feta syrom. 

Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať, pokrájané vajíčka, osolíme, okoreníme a zalejeme olivovým olejom. 

Servírujeme spolu a na tanieri môžeme posypať nasekaným kôprom.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay