plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchly a chutný hrnčekový koláčik.

Pani Alena Leskova ukázala recept na rýchly a veľmi chutný koláčik s orechovým cestom a jednoduchým krémom.

 

 

Ideálny na všedné dni aj na slávnostné príležitosti.

Potrebujeme:

1 šálka kryšt. cukru

1 vanilkový cukor

1 vajce

1 šálku mlieka

1/2 šálky oleja

1 1/2 šálky polohrubej múky

1 šálku mletých orechov

1 prášok do pečiva

Krém:

600 ml mlieka

vanilkový cukor

5 pol.lyžíc kryšt.cukru

2 vanilkové pudingy alebo 2 zlaté klasy

200 g masla

prášk.cukor

1 lyžičku instatnej kávy

Postup:

Najskôr si v miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny.

 

 

Pridáme mlieko, olej a dobre premiešame.

Nakoniec vmiešame sypké prísady – múku a prášok do pečiva.

Vmiešame aj orechy – vznikne nám jednodutné cesto.

 

 

Cesto nanesieme na plech na pečenie – vyložený papierom, alebo vymastený a múkou vysypaný.

V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme pečieme asi 25 minút – čas pečenia je len orientačný, každá rúra pečie inak a preto otestujte pripravenosť cesta špáradlom.

Kým sa pečie cesto, uvaríme krém:

 

V mlieku rozmiešame pudingové prášky, cukor a preložíme na plameň.

Uvaríme hustý puding – prikryjeme fóliou a necháme vychaldnúť.

Po vychladnutí vyšľaháme práškový cukor s maslom a prešľaháme s pudingom.

Vmiešame aj kávu, ktorá celý koláč krásne prevonia.

Krém natrieme na vychladnuté cesto.

 

Nakoniec posypeme strúhanou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes