plny-hrniec_transparent_negativ.png

1 téglik kyslej smotany a 1 banán: Dokonalé „rýchlošišky“ jemné ako pierko, počas pečenia sa krásne nafúknu!

Počas pečenia ich netreba otáčať, otáčajú sa úplne samé, rovnako samé sa v horúcom oleji aj nafúknu.

Počas pečenia ich netreba otáčať, otáčajú sa úplne samé, rovnako samé sa v horúcom oleji aj nafúknu.

Potrebujeme:

200 g kyslej smotany

1 zrelý banán

1 vajce

1 hrnček hladkej múky

1/4 hrnčeka polohrubej múky

2 lyžice cukru + podľa chuti 1 vanilkový cukor

1 lyžička kypriaceho prášku

Lyžica rumu

Štipka soli

olej na vyprážanie

Postup:

Roztlačený banán, oba cukry, vajcie, rum a smotanu rozmixujeme tyčovým mixérom. Pridáme múku s práškom.

Spoločne všetko metličkou poriadne premiešame. Lyžicu naberáme cesto a kladieme do väčšej vrstvy rozohriateho oleja. Smažíme pozvoľna do zlatej farby.

Hotové odkladáme na papierový obrúsok. Pred podávaním môžeme pocukrovať.

Ak sa vám cesto zdá príliš riedke, pridajte ešte trochu múky – cesto sa musí dať dobre naberať, ale nesmie byť až príliš husté.

Najlepšie recepty na dnes