plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchlorezy s špeciálnym jogurtovým krémom: O takomto postupe na prípravu krému som nikdy predtým nepočula, no je naozaj bezkonkurenčný!

Výborný koláčik na každú príležitosť, určite si ho zamiluje celá rodina. Tento krém mi poradila naša kaderníčka z dediny a priznám sa, že nikdy som neskúšala variť puding v jogurte, namiesto mlieka. Musím však povedať, že je to fantázia!

Výborný koláčik na každú príležitosť, určite si ho zamiluje celá rodina. Tento krém mi poradila naša kaderníčka z dediny a priznám sa, že nikdy som neskúšala variť puding v jogurte, namiesto mlieka. Musím však povedať, že je to fantázia!

Potrebujeme:

Cesto:

2 hrnčeky hladkej múky

1 hrnček cukru múčky

1 bal. prášku do pečiva

1 hrnček mlieka

½ hrnčeka oleja

1 lyžicu kakaa

Štipku soli

2 vajcia

Krém:

500 ml bieleho jogurtu

300 ml vody

2 bal. vanilkového pudingu

Práškový cukor podľa chuti

Čokoládové hoblinky na posypanie

150-200 g zmäknutého masla

Postup:

Všetky prísady na cesto zmiešame v miske a vymiešame hladké cesto, ktoré navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech s vyššími okrajmi. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 150 stupňov asi 30 minút.

Kým sa cesto pečie, pripravíme si krém. V hrnci zmiešame jogurt s vodou, pridáme pudingové prášky, rozmiešame a uvaríme hustú kašu (na miernom plameni za stáleho miešania). Do vychladnutej pudingovej kaše vmiešame maslo ušľahané s cukrom.

Krém navrstvíme na vychladnutý korpus a necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním posypeme hoblinkami čokolády.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes