Rýchlorezy „Karamelová dáma“: Luxusný dezert s neuveriteľne jednoduchou prípravou!

Výborný receptík, chutí luxusne a viete ho rýchlo pripraviť! :-)

Potrebujeme:

cesto:

6 ks bielku
250 g Kr. cukor
250 g mleté vlašské orechy
2 lyžice polohrubá múka

krém:

1 konzerva karamelové salko
250 g maslo

Na vrch:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 g čokolády
kúsok maslo alebo stužený tuk
mleté oriešky na posypanie
strúhaná čokoláda na posypanie

Postup:

Bielky vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridávame cukor a šľaháme. Získame lesklú penu, do ktorej jemne – už len vareškou vmiešame mleté orechy zmiešané s múkou.

Cesto navrstvíme na plech o rozmere 21 x 36 cm, ktorý sme vopred vymastili tukom a vysypali múkou. Pekne uhladíme a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.

Karamelové salko vymiešame mixérom spolu s maslom. Dostaneme hladký krém, ktorý navrstvíme na vychladnuté cesto. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky stuhnúť.

Po stuhnutí vrch pofŕkame rozpustenou čokoládou, do ktorej môžeme rozmiešať kúsok masla.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)