Zapekané guľky TOSCANA – úžasne jednoduché: U nás už vyprážané fašírky nerobíme, všetci pýtajú len toto!

Recept je od veľmi šikovnej autorky Beatky a určite stojí za vyskúšanie!

Rýchlo-guľky TOSCANA: Skúsili sme ich na dovolenke namiesto vyprážaných fašírok, je to neuveriteľne rýchle a chutné a chutné jedlo!

Odporúčam, je to rýchle a veľmi chutné jedlo. Za 30 minút máte hotový komplet obedík – všetko na jednom plechu. Recept je od veľmi šikovnej pani Beatky a určite stojí za vyskúšanie!

Potrebujeme:

400g mletého mäsa

Korenie na špagety alebo na pizzu

Soľ, čierne mleté korenie

1 malú cibuľku

...

Strúčik cesnaku

1 lyžičku horčice

1 mozzarella

Omáčku:

1 paradajková polievka v sáčku (alebo hubová)

300 ml smotany na varenie

Postup:

Do mletého mäsa primiešame všetky prísady, urobíme guľky a poukladáme na olivovým olejom pokvapkanú zapekaciu misu. Na každú guľku položíme plátok mozzarelly (nemusí byť). Nakoniec podlejeme omáčkou, ktorú sme urobili zmiešaním smotany s polievkou (do smotany jednoducho primiešame prášok zo sáčku). Zapekáme v trúbe pri teplote 200°C 25-30 minút.

zdroj: mimibazar/Beata