plny-hrniec_transparent_negativ.png

Doma mi došiel chlieb a upiekla som tieto RÝCHLE žemle: Sú úžasne chutné a mäkké – iný recept nehľadám!

Došiel vám doma chlieb, no nechce sa vám ísť do obchodu?

 

 

Tieto lahodné žemle sú jednoduché na prípravu a vyžadujú si len ingrediencie, ktoré sa v kuchyni zvyčajne vždy nájdu.

Je to lacný recept z kanála Bridget’s Kitchen, nepotrebujete mlieko ani vajcia, je to nielen chutné, ale aj ekonomické.

Veľmi jednoduchý recept na žemle, potrebujete len pár ingrediencií a sú pripravené.

 

 

Vďaka maslu sú na povrchu chrumkavé a zároveň mäkučké a ani na druhý deň nevyschne.

Väčšinou pečieme viac kúskov naraz, takže žemle doma robíme len trikrát do týždňa.

Z daných ingrediencií vznikne 8 kusov.

 

 

Ak ich uložíte do papierového vrecka, nevysušia sa, zachová si textúru a na druhý deň budú chutné ako po upečení.

Ingrediencie:

600 g hladkej múky,

1 čajová lyžička cukru,

7 g pinstantného droždia,

1,5 lyžičky soli,

2 lyžice oleja,

400 ml vlažnej vody,

maslo.

Postup:

Nachystáme si väčšiu misku.

 

 

Preosejeme do nej múku.

Pridáme cukor a instantné droždie.

 

 

Pridáme aj soľ, olej a vlažnú vodu.

Premiešame.

Rukou vymiesime cesto.

 

 

Prikryjeme a necháme 50 minút odpočívať na teplom mieste.

Vyklopíme na pomúčenú dosku.

Posypeme múkou a rozdelíme na 8 častí.

 

 

Každú vyformujeme na žemlu.

Preložíme na plech a posypeme múkou

Necháme ešte 15 minút  na plechu vystlanom papierom.

 

 

Potom urobíme na vrchu zárezy a vložíme do nich plátok masla.

Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov asi 20-22 minút.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes