Rýchle zemiakové pečivo

Tieto placky zo zemiakového cesta sa v severských krajinách s obľubou používajú ako alternatíva klasického pečiva. Ich príprava je rýchla, jednoduchá a najmä bez kysnutia, ako už v prípade bežného domáceho pečiva. Pečivo chutí najlepšie ešte teplé, s obľúbenou nátierkou, šunkou a čerstvou zeleninou. Vyskúšate túto dobrotu zo severu? :-)

Potrebujeme:

300 g  zemiakovej kaše

50 ml slnečnicového oleja

1 vajce (prípadne 2 menšie)

½ lyžičky soli

150 g hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na posypanie:

Rascu

Sezamové alebo ľanové semienka

Postup:

Zemiakovú kašu zmiešame s olejom a ½ rozšľahaného vajíčka. Nakoniec vmiešame múku so soľou a vypracujeme cesto.

Na pomúčenej pracovnej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm. Z cesta formujeme jednotlivé placky, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Placky potrieme zvyšným rozšľahaným  vajíčkom a a posypeme rascou alebo semienkami.

Pečieme pri teplote 225 stupňov cca 10-15 minút.

Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)