5 jednoduchých spôsobov, ako rýchlo uvariť fazuľu: Ušetrí vám to čas pri sporáku!

Fazuľa patrí medzi potraviny, ktoré je potrebné variť pomerne dlho. 

Na rýchle varenie tohto produktu vám odporúčame použiť 5 jednoduchých metód.

Ušetria vám more času stráveného pri sporáku.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Nechajte si poradiť a vyskúšajte niektorú z týchto metód z portálu facedobra.

Metóda #1

Fazuľu vložíme do studenej vody.

Zapálime horák a varíme na miernom ohni.

 

 

Po zovretí tekutinu scedíme a fazuľu znovu zalejeme studenou vodou.

Opakujte to, kým nie je fazuľa mäkká.

Budete prekvapení, ako rýchlo je strukovina mäkká.

 

 

Metóda #2

Fazuľu dáme variť na oheň.

Pridáme štipku sódy bikarbóny a pred koncom pár kvapiek citrónovej šťavy, ktorá sódu neutralizuje.

Potom jedlo osolíme.

 

 

Metóda #3

Pred varením fazule pridajte trochu suchých morských rias a varte 40 minút.

Na záver dochuťte ľubovoľným korením.

 

 

Metóda #4

Ponúkame rýchly spôsob varenia fazule pomocou mikrovlnnej rúry.

Za týmto účelom vložte fazuľu do sklenenej nádoby.

 

 

A nalejte do nej studenú vodu.

Vložte do mikrovlnnej rúry na 10 minút, nastavte najvyšší výkon.

Ďalej zmiešajte fazuľu, osoľte a vložte späť na ďalších 15 – 20 minút.

 

 

Metóda #5

Namáčaním fazule pred varením môžete urýchliť proces varenia.

Nasypte ju do misky, zalejte studenou vodou a nechajte stáť niekoľko hodín, pokojne aj cez noc.

Potom vodu zlejte a použite novú vodu.

Na rýchle varenie fazule použite tlakový hrniec.

Bonus

Unikátny spôsob ako uvariť fazuľu už za 15 minút a nebudete pociťovať žiadne žalúdočné ťažkosti.

 

 

Potrebujeme:

0,5 kg fazule

vodu

3 plátky citrónu

1 cibuľu

tlakový hrniec

Postup:

 

 

Fazuľu namočíme do vody a pridáme plátky citróna.

Necháme namočené asi 1,5 hodiny.

Potom vodu zlejeme.

Fazuľu si preložíme do tlakového hrnca a zalejeme čistou vodou asi na 2 prsty nad povrch fazule.

 

 

Do hrnca spolu s fazuľou vložíme aj ošúpanú cibuľu.

Hrniec zatvoríme a dáme na sporák na 15 minút.

Potom vypneme ohrev a necháme ešte stáť, kým sa nevypustí para.

Hotovo.

Fazuľa je pripravená na ďalšie spracovanie.

Rada od vás – namočte ju do mineráky

 

 

Namiesto obyčajnej vody skúste nabudúce na namáčanie fazule použiť minerálnu vodu.

Možno vám to znie zvláštne, no tento trik funguje skutočne skvele.

Vďaka obsahu solí a minerálov fazuľa rýchlejšie zmäkne a doba jej varenia sa výrazne skráti.

Vyskúšajte tento trik a sami uvidíte, že fazuľa, ktorú ste predtým nevedeli dovariť, bude teraz pripravená neporovnateľne skôr.

Dobrú chuť!

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash