Rýchle tvarohové muffiny s jablkami: Zabudnite na suché cesto, v strede sú krémové, vláčne a chutia božsky!

Výborné muffiny, ktoré u nás doma milujú hlavne deti. Ak chcete zdravšiu verziu, použite špaldovú múku a trstinový cukor, alebo med. 

Výborné muffiny, ktoré u nás doma milujú hlavne deti. Ak chcete zdravšiu verziu, použite špaldovú múku a trstinový cukor, alebo med.

Potrebujeme:

2 jablká

360 g hladká múka ( + -)

1 bal. prášok do pečiva

1 bal. vanilkový cukor

1 lyžička škorica

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 vajce

120 ml olej

250 g nízkotučný tvaroh

100 g kr. cukor

Postup:

Rúru nastavíme na 175 stupňov.

Množstvo múky pridávajte vždy podľa toho, aké je cesto. Ak máte šťavnatejšie jablká a vlhkejší tvaroh, budete musieť trochu pridať, prípadne ubrať podľa potreby.

Jablká ošúpeme a nakrájame nadrobno. Zmiešame ich s múkou, vanilkovým cukrom, práškom do pečiva a škoricou. Vajce rozmiešame v inej miske spolu s cukrom, olejom a tvarohom. Obe zmesi zmiešame, navrstvíme do košíčkov na muffiny a pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 minút. Namiesto 1 jablka môžete pridať roztlačený banán, alebo iné ovocie.