Rýchle a krehučké škoricové slimáky BEZ droždia a vajec: Len zamiešať, naplniť a máte pochúťku ku káve na celý týždeň!

Vynikajúce trvanlivé pečivo z rýchleho cesta bez vajec.

Vynikajúce trvanlivé pečivo z rýchleho cesta bez vajec.

 

 

Ide o výborné pečivo ku káve alebo čaju.

Tieto slimáky nekysnú a môžete ich pripraviť aj s makovou či orechovou plnkou.

...

 

Potrebujeme:

300 gramov hl. múky;

120 gramov kefíru;

100 gramov masla;

90 – 100 gramov kr. cukru;

0,5 lyžičky sóda bikarbóna;

0,5 lyžičky soli;

Na náplň:

 

 

30 – 50 gramov kr. cukru na plnenie;

1 polievková lyžica škorica;

30 až 50 gramov roztopeného masla.

Voliteľné:

Mak

Orechy

Postup:

 

Foto: msovetov.ru

 

Múku spojíme s nakrájaným maslom a vypracujeme drobivú zmes.

Kefír zmiešame so sódou, cukrom a soľou.

Obe hmoty premiešame.

 

 

Vypracujeme jednotné cesto.

Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme.

 

 

Na cesto natrieme maslo.

Následne ho posypeme zmesou cukru a škorice.

 

 

Môžete zvoliť aj orechovú, lekvárovú alebo tvarohovú náplň.

Teraz máte dve možnosti, ako získať slimáky.

Pracnejšia je, že cesto nakrájate na pásiky a každý stočíte.

 

Foto: msovetov.ru

 

Jednoducšia je, že cesto zrolujete a nakrájate na pásiky.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay