Vyskúšajte to hneď: 17 najlepších tipov na rýchle pochúťky z kuracieho mäska – každá do pol hodinky!

Chutné jedlo vám nemusí zabrať hodiny prípravy. Prinášame vám zbierku skvelých tipov na chutnú večeru, ktorú pripravíte skutočne rýchlo, jednoducho a bez zbytočnej námahy. Inšpirujte sa skvelými tipmi.

Minútková hrášková omáčka s kuracím mäsom

Potrebujeme:

olej

1 cibuľa

500 g kuracie prsia (nakrájané na kúsky) – dá sa robiť aj z kuracích stehienok

1-2 strúčiky cesnaku pretlačeného

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Mletá červená paprika, mleté čierne korenie, provensálske bylinky

1 lyžica horčice (namiesto kečupu môžete pridať nakrájané paradajky)

1 lyžica kečupu

Hrášok mrazený, alebo v konzerve

1 tavený v črievku Bambino

Voliteľné: syr na posypanie

Príloha: Slovenská ryža, cestoviny, ryža, zemiaky…

Vodu alebo vývar na podliatie

Postup:

Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu keď je do ružova orestovaná, pridáme kuracie prsia (osolené), necháme zatiahnúť a pridáme papriku, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak, provensálske bylinky, horčicu a kečup – premiešame. Nakoniec pridáme hrášok  podlejeme vodou a chvíľu dusíme. Nakoniec vytlačíme syr v črievku necháme dobre prebublať – syr to krásne stiahne a zahustí. Môžeme podávať, je to hotové veľmi rýchlo a chutí to fantasticky. Prílohu si môžete zvoliť podľa svojej chuti.

Rýchla čína z kuracieho mäska

Toto je výborné papanie: Minútkové kuracie kúsky v jemne pikantnej marináde!

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs nakrájaných na rezance

1 bielu a 1 červenú cibuľu

Mrazenú zeleninu – alebo:

1 mrkvu

1 bielu papriku

1 ks pálivej papričky (alebo 1 lyžičku pálivej papriky mletej)

100 ml sójovej omáčky

3-4 strúčiky cesnaku

1 lyžičku zemiakového škrobu

Soľ a mleté čierne korenie

2 lyžice oleja

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na hrubšie rezance. Deň vopred potrieme olejom, pridáme trochu sójovej omáčky a necháme marinovať (ak nemáte čas, môžete s mäskom pracovať hneď). Zeleninu si nakrájame, alebo použijeme mrazenú (papriku, mrkvu, pálivú papričku aj oba druhy cibule).

Kuracie kúsky opražíme sprudka na panvici (asi 4-5 minút). Ochutíme soľou a korením, vyberieme z panvice a odložíme bokom. Na panvicu preložíme zeleninu a orestujeme. Potom pridáme kuracie kúsky, zvyšnú sójovú omáčku, nakrájaný cesnak a nakoniec pridáme škrob, ktorý sme si rozmiešali v troche studenej vody.

Premiešame, necháme prevariť a môžeme podávať.

Lenivé kuracie placky so syrom

Potrebujeme:

500 g kuracieho mäsa (prsia alebo pokojne aj vykostené stehienka bez kože – ja dávam pol na pol, alebo podľa toho, aké mäsko máme doma)

200 g nastrúhaného eidamu

2 jarné cibuľky

2 vajcia

2 lyžice majonézy (alebo kyslej smotany)

2 lyžice Solamylu

soľ, korenie a štipka sušenej papriky

Voliteľné: pálivá paprička nakrájaná nadrobno

Postup:

Kuracie mäso nakrájame na čo najmenšie kúsočky.
Mäso zmiešame so strúhaným syrom, pridáme nakrájané cibuľky, vajcia, Solamyl, majonézu, soľ a korenie. Zmes dobre premiešame a dáme odležať asi na 30 minút do chladu. Pre môjho manžela pridávam aj pálivú papričku.

Potom zo zmesi tvoríme namočenú rúk placky a dávame smažiť do rozohriateho oleja.

Smažíme zvoľna, syr z hmoty vytvorí zvonku výborný obal a napodiv sa vôbec nepripeká.

Miesto na oleji, môžete placky upiecť na papieri na pečenie (výška placiek cca 1,5 cm). Pečieme pri teplote  175 stupňov asi 45 minút.

Pivné kuracie kúsky

Potrebujeme:

400 g kuracích pŕs

2 vajcia

50 ml piva

1 PL horčice

1 PL sójovej omáčky

2 PL hladkej múky

3 PL solamylu

soľ a korenie podľa chuti

olej na vyprážanie

Postup:

Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme z oboch strán. V miske si pripravíme pivné cestíčko. Rozbijeme obe vajíčka, prilejeme pivo a sójovú omáčku. Na zahustenie pridáme múku a solamyl. Cestíčko by malo mať asi takú konzistenciu, ako cesto na palacinky. Všetky kúsky ponoríme do cestíčka a dôkladne obalíme. Môžeme prípadne nechať ponorené v cestíčku aj na noc. Potom kúsky vyberieme a osmažíme na oleji do zlatista. Podávame napríklad s opekanými zemiakmi, hranolkami, zemiakovou kašou, alebo len so zeleninovým šalátom. Prajeme dobrú chuť!

Minútkový kurací Stroganov

Potrebujeme:

Nakrájané kuracie prsia (kocky alebo slížiky, ja dávam asi 500g)

1 cibuľku nakrájanú nadrobno

3 lyžice horčice

5 ks zaváraných uhoriek – nakrájaných na drobnejšie

1 papriku nakrájanú

5 lyžíc kečupu

1 lyžicu hladkej múky

1 lyžicu worcesterskej omáčky

asi 150-200 ml sladkej smotany na šľahanie

Postup:

Kuracie mäsko nakrájame na pásiky, osolíme, okoreníme (ja robím večer a nechám nasolené, nakorenené cez noc). Na panvici na oleji opražíme dosklovita cibuľku, pridáme mäsko, worcesterskú omáčku a dusíme domäkka – podľa potreby podlejeme trochou vody. Keď je mäsko mäkké – stačí naozaj pár minút – pridáme uhorky, papriku a kečup s horčicou, necháme prevariť. Krátko pred koncom poprášime múkou (keď je mäsko už mäkké) a celé zahustíme smotanou. Premiešame, necháme prejsť varom. Môžeme ešte dochutiť. Podávame s cestovinou alebo zemiakmi.

Vynikajúci cestovinový šalát

Vynikajúci cestovinový šalát

Tento šalátik je skvelou voľbou na rýchly obed, alebo ľahkú večeru, ktorá zasýti, ale zároveň neobsahuje zbytočné kalórie a nezaťaží organizmus. Navyše zvládnete ho pripraviť už za pár minút.

Potrebujeme:

Cestoviny Fusilli (aby bol šalátik pestrý, môžeme zvoliť farebné cestoviny)

1 ks kuracích pŕs

1 papriku

2 stredne veľké rajčiny

Soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

Zálievka:

½ téglika kyslej smotany

½ téglika bieleho jogurtu (príp. môžeme použiť domácu majonézu)

Šťavu z ½ citróna

Soľ

Sušené bylinky (oregano, bazalka, provensalské korenie…)

Postup:

Cestoviny uvaríme v slanej vode al denete.

Kuracie mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Ochutíme soľou, korením a orestujeme na panvici domäkka.

V miske zmiešame jogurt so smotanou a dochutíme soľou, bylinkami a citrónovou šťavou.

Potom do šalátovej misy vložíme uvarené a scedené cestoviny, kuracie mäso, nadrobno nakrájanú zeleninu a nakoniec zalejeme jogurtovou zálievkou. Dôkladne premiešame a vložíme na cca 1 hodinu odstáť do chladničky, aby sa jednotlivé chute prepojili.

Kuracie prsia zapečené s kyslou smotanou a syrom

Potrebujeme:

2 ks väčších kuracích pŕs

250 g kyslej smotany

200 g strúhaného syra

Sladkú papriku

Zväzok petržlenu

Soľ a korenie podľa chuti

Olivový olej

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a očistíme. Mäso rozdelíme na 8 menších rezňov.

Mäso ochutíme soľou, korením a osmažíme na rozpálenom oleji približne 3-4 minúty z každej strany. Olej na ktorom sme mäso orestovali nalejeme do zapekacej misy a naň uložíme plátky mäsa.

Rezne posypeme paprikou a na vrch navrstvíme kyslú smotanu a strúhaný syr.

Vložíme do vyhriatej rúry a teplotu stiahneme na 180 stupňov. Pečieme po dobu cca 15 minút.

Hotové mäso posypeme sekanou petržlenovou vňaťou.

Ľahký a rýchly šalát s kuracím mäsom

Potrebujeme:

1 paradajku

1 uhorku

200 g kuracích pŕs

1 lyžicu sójovej omáčky

Šalát

1 strúčik cesnaku

Soľ a korenie podľa chuti

Olivový olej

Petržlenovú vňať a najemno nasekaný kôpor

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, osolíme okoreníme. Preložíme do misky, pridáme pretlačený cesnak, sójovú omáčku a necháme marinovať 20 minút.

Kuracie kúsky krátko opražíme na rozpálenej panvici z oboch strán dozlatista.

Šalátové listy umyjeme a osušíme. Potom natrháme na kúsky a zmiešame s krájanou uhorkou a paradajkou. Napokon pridáme najemno nasekané zelené bylinky, kuracie kúsky a pokvapkáme olivovým olejom.

Môžeme podávať.

Rýchla Gyros misa

gyors-gyros-tal-salataval

600 g kuracieho mäsa

3 lyžice olivového oleja

2 lyžičky gyros korenia

2 lyžičky soli

3 lyžičky sladkej papriky

2 lyžičky cesnakového prášku

Zemiaky:

1 kg nových zemiakov

Olej

Soľ

Šalát:

1 hlávku ľadového šalátu

2 ks paradajok

4 jarné cibuľky

1 stredne veľkú uhorku

500 ml gréckeho jogurtu

Sušenú bazalku, tymian, soľ a citrónovú šťavu

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na hranolky a dáme uvariť do vriacej vody. Potom vyberieme, osušíme, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olejom. Dáme do vyhriatej rúry zapiecť na 15 minút pri teplote 200 stupňov.

Kým sa pripravujú zemiaky, kuracie prsia umyjeme, nakrájame na menšie kúsky (prúžky) a zmiešame s olivovým olejom, gyros korením, soľou, paprikou a cesnakovým práškom. Necháme niekoľko minút v páci a zatiaľ pripravíme šalát. Ľadový šalát natrháme na kúsky, pridáme krájanú paradajku, cibuľku a uhorku. Jogurt zmiešame so soľou, koreninami a citrónovou šťavou.

Nakoniec na oleji opražíme marinované kuracie kúsky. Smažíme približne 5-7 minút. Podávame mäso so zemiakmi, šalátom a dressingom. Ako prílohu môžete zvoliť aj vyprážané hranolky, verzia so zapečenými zemiakmi je však ľahšia. Prípadne môžete gyros podávať v pšeničnej alebo kukuričnej placke a zemiaky celkom vynechať.

Kuracie prsia na pive

edes-soros-csirkemell

Potrebujeme:

750 g kuracieho mäsa

2 stredne veľké cibule

200 ml piva

2 lyžice horčice

2 lyžice medu

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Kuracie psia umyjeme a nakrájame na tenšie plátky. Každý posypeme soľou a korením.

Na panvici zahrejeme trochu oleja a sprudka osmažíme kuracie psia z oboch strán. Potom kuracie prsia vyberieme a vyberieme z panvice. Do tej istej panvice pridáme 1-2 lyžice oleja a osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku dozlatista.

V samostatnej miske zmiešame pivo, horčicu a med.

Keď je cibuľa opražená, pridáme pivnú zmes. Keď sa začne variť, pridáme kuracie mäso a krátko povaríme, kým kuracie mäso nie je celkom pripravené. Podávame so šalátom, alebo prílohou podľa vašej chuti.

Mäsko na paprike

Potrebujeme:

2 ks kuracích pŕs

1 cibuľu

1/2 lyžičky soli

Mletú červenú papriku

150-200 g kyslej smotany

Čierne korenie podľa chuti

2 strúčiky cesnaku

Olej slnečnicový

Postup:

Na panvici nalejeme 2 lyžice oleja. Prihodíme cibuľu nakrájanú na drobno, a než začne hnednúť, tak prihodíme kuracie prsia nakrájané na kúsky.

Teplota po celú dobu bude 120 ° C. Pridáme 1/2 lyžičky soli, a restujeme, kým nie je mäso mäkké.

K mäkkému mäsu prihodíme 2 strúčiky cesnaku nakrájaného na tenké plátky, 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia, čevenú papriku a restujeme dve minúty.

Primiešame téglik kyslej smotany, minútu povaríme, a tým je omáčka hotová.
Na tanieri môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou alebo kôprom.

Kuracie kúsky na cesnaku, slaninke a majoránke

Potrebujeme:

2 vykostené kuracie stehná

Sterilizované šampiňóny (môžete vynechať)

50 g anglickej slaniny

2 strúčiky cesnaku

soľ

korenie

majoránka

1 lyžica hladkej múky

olej

Postup:

Mäso z vykostených stehienok nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke.
V hrnci rozohrejeme lyžicu oleja a kuracie kúsky osmažíme z oboch strán. Potom k nim pridáme slaninu nakrájanú na malé kocky, krátko orestujeme, prihodíme cesnak, plátky šampiňónov nakrájaný na plátky a podlejeme trochou horúcej vody.
Pod pokrievkou chvíľu podusíme.

Keď je mäso mäkké, ochutíme lyžičkou majoránky, dochutíme soľou a korením, premiešame a vypneme.
Podávame so zemiakovými plackami, zemiakmi, alebo ryžou.

Kuracie stehienka pečené so smotanovými zemiakmi

Smotanové zemiaky zapečené s kuracími stehienkami!

Potrebujeme:

1,5 kg zemiakov

4 ks kuracích stehien bez kostí a kože

2 ks mrkvy

500 ml sladkej smotany

Soľ a korenie podľa chuti

Petržlenovú vňať nasekanú najemno

Postup:

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Vložíme do osolenej vody a uvaríme domäkka.

Kuracie stehná umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Na panvici rozpáli rastlinný olej a orestujeme stehienka. Potom pridáme strúhanú mrkvu a všetko spolu chvíľu restujeme, kým mrkva nezmäkne. Nakoniec zalejeme smotanou a všetko spolu varíme niekoľko minút. Dochutíme soľou a korením.

Uvarené zemiaky scedíme, preložíme do zapekacej misy a zalejeme smotanovo-mäsovou zmesou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15-20 minút.

Hotové jedlo posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

Pikantné kuracie kúsky so syrovou omáčkou

fuszeres-csirkemell-kockak-sajtmartassal

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

1 cibuľu stredne veľkú

2 lyžice slnečnicového oleja

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Štipku chilli

Štipku sušeného zázvoru

Štipku škorice

Na omáčku:

200 ml smotany na šľahanie

200 ml mlieka

100 g taveného syra

100 g strúhaného tvrdého syra

1 lyžicu hladkej múky

Postup:

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Orestujeme na oleji dozlatista. Mäso umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a zmiešame s koreninami a soľou. Kuracie mäso pridáme k cibuli a sprudka opražíme, aby sa mäso zatiahlo. Potom pridáme 100 ml vody, prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom plameni, kým sa voda odparí.

Medzitým si pripravíme omáčku. Na panvicu nalejeme mlieko a smotanu. Privedieme do varu, pridáme múku a varíme za stáleho miešania, kým zmes nezačne hustnúť. Nakoniec pridáme tavený a strúhaný syr. Keď sa rozpustia, omáčka je pripravená.

Z panvice z mäsom odstránime pokrievku a varíme ešte 5 minút. Mäso podávame preliate syrovou omáčkou s prílohou podľa chuti.

Šťavnaté kuracie prsia pečené s jablkami

Potrebujeme:

300 g kuracích pŕs

1 jablko

1 strúčik cesnaku

Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

70 ml mlieka

1 paradajku

1 červenú cibuľu

Sušené oregano, bazalku, prípadne iné korenie podľa chuti

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na kúsky. Jablko umyjeme, zbavíme jadra a tiež nakrájame na kúsky (krájame na približne rovnako veľké mesiačiky).

Cibuľu nakrájame a opražíme na troche oleja. Pridáme kuracie kúsky a všetko spolu varíme na panvici približne 7 minút. Potom pridáme jablko a ešte 3 minúty varíme na panvici.

Paradajku ošúpeme, nakrájame nadrobno a zmiešame s pretlačeným cesnakom, mliekom, koreninami a soľou.

Zmes z panvice preložíme do hlbšej zapekacej misy a zalejeme paradajkovou zmesou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 10 -15 minút.

Chrumkavé kuracie karbonátky

219440_215957_imgp1900

Potrebujeme:

350 g kuracích pŕs

1 krajec chleba

2 strúčiky cesnaku

1 vajce

1 lyžička soli

Čierne korenie podľa chuti

½ lyžičky chilli vločiek

50 g strúhaného parmezánu

½ lyžičky strúhanej citrónovej kôry

1 zväzok petržlenu nakrájaný nadrobno

Postup:

Kuracie prsia nakrájame nadrobno a zmiešame s ostatnými prísadami (cesnak nakrájame nadrobno a chlieb natrháme na malé kúsky). Dôkladne premiešame, aby sa všetky prísady prepojili. Z hmoty tvarujeme guľôčky, ktoré vyprážame v rozlpálenom oleji dozlatista. Hotové karbonátky osušíme papierovým obrúskom a podávame s prílohou podľa chuti.

Ľahký krémový šalát bez majonézy

Potrebujeme:

200 g uvarených kuracích pŕs nakrájaných na kocky

200 g sterilizovanej mrkvy

200 g sterilizovaného hrášku

1 strúčik cesnaku

100 g bieleho gréckeho jogurtu (do jogurtu kvapneme trochu citrónovej šťavy)

200 g strúhaného syra s nižším obsahom tuku

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Je to celkom jednoduché, v miske spojíme všetky prísady, pridáme jogurt a dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme soľ, korenie a prelisovaný cesnak. Premiešame a môžeme podávať.

Kuracie prsia v sladko-kyslej omáčke

Potrebujeme:

800 g kuracích rezňov

2 lyžice zemiakového škrobu

2 lyžice najemno nasekáneho zázvoru

300 g ananásu

Omáčka:

2 lyžice jablčného octu

2 lyžice sójovej omáčky

1 lyžicu cukru

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na tenké prúžky (môžeme ochutiť trochou soli). Papriku nakrájame na prúžky a ananás nakrájame nadrobno.

V miske zmiešame všetky ingrediencie na omáčku a necháme bokom.

Kuracie mäso preložíme do misky a pridáme zemiakový škrob – premiešame, aby sa dostal na všetky kúsky.

Na panvici zahrejeme približne 2 lyžice rastlinného oleja a pridáme kuracie kúsky – opražíme dozlatista. Kuracie kúsky potom preložíme na tanier a necháme bokom.

V tej istej panvici krátko osmažíme zázvor (približne 30 sekúnd), potom pridáme papriku a za stáleho miešania smažíme asi 3 minúty tak, aby zelenina zmäkla.

Nakoniec pridáme kuracie mäso a ananás. Postupne za stáleho miešania pridáme aj omáčku a varíme 1-2 minúty.

Podávame s ryžou.

Ľahký cestovinový šalát s kuracím mäsom a jogurtovou zálievkou

Potrebujeme:

500 g uvarených cestovín

100 g šunky nakrájanej nadrobno

1 a ½ šálky uvarených kuracích pŕs nakrájaných na kúsky

1 šálku sterilizovaného hrášku

1 šálku sterilizovanej krájanej mrkve

1 a ½ šálky cheery rajčín nakrájaných na polovice

2 strúčiky cesnaku – nakrájaného nadrobno alebo pretlačeného

Zálievka:

½ šálky mlieka

1 a ¼ šálky gréckeho jogurtu

Soľ

Čierne mleté korenie

Sušenú bazalku

Oregano

1 lyžičku citrónovej šťavy

1 lyžičku olivového oleja

Postup:

V miske zmiešame všetky ingrediencie na šalát. V inej miske si pripravíme zálievku a to rovnako zmiešaním všetkých ingrediencií. Zálievku vmiešame do šalátu a môžeme si pochutnávať.

Vláčne kuracie lievance

Potrebujeme:

2 ks kuracích rezňov

2 menšie cibule

Soľ a korenie podľa chuti

1-2 lyžice majonézy (príp. kyslej smotany)

1 lyžicu hladkej múky

Rastlinný olej na vyprážanie

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kúsky. Cibuľu očistíme a tiež nakrájame nadrobno. Cibuľu zmiešame s kúskami kuracieho mäsa, pridáme rozšľahané vajíčko, múku a majonézu. Všetko dôkladne premiešame a dochutíme soľou a korením.

Zmes dávkujeme lyžicou na rozpálenú panvicu s rastlinným olejom a vyprážame jednotlivé lievance z oboch strán dozlatista. Z hotových lievancov odstránime servítkou prebytočný olej.

Podávame s prílohou podľa chuti – vynikajúco sa k lievancom hodí napríklad zemiaková kaša.

Brokolicová omáčka

Potrebujeme:

1 väčšia cibuľa

2 ks kuracích pŕs

soľ

mleté čierne korenie

oregano

šľahačková smotana

3-4 tavené syry

tvrdý syr

brokolica varená v pare

ľubovoľné cestoviny

Postup:

V panvici osmahneme jednu väčšiu cibuľu.  Medzitým kuracie mäso osolíme, okoreníme a necháme chvíľočku postáť. Potom sprudka opečieme na rozpálenom oleji, zalejeme smotanou, dochutíme a vmiešame aj tavený syr (rozmiešame ho, čím sa omáčka zahustí). Medzitým si nastrúhame tvrdý syr a podľa toho, aká hustá je omáčka, pridajte aj tvrdý syr. Ak je riedka, pridajte viac syra, ak hustá, pridajte menej a zvyšok nechajte na ozdobu.Na záver pridáme brokolicu uvarenú v pare, rozobratú na maličké ružičky, jemne zamiešajte a je to. Podávame s cestovinami, alebo inou prílohou.

Kuracie muffiny s kyslou smotanou a syrom

Potrebujeme:

300 g kuracieho mäsa

1 vajce

1 lyžicu kyslej smotany

2 strúčiky cesnaku

1 lyžicu zemiakového škrobu

Menšiu cibuľku

70 g strúhaného tvrdého syra

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Kuracie mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. V miske zmiešame mäso s vajíčkom, syrom, a nadrobno nakrájanou cibuľkou. Pridáme škrob, soľ, korenie, smotanu a pretlačený cesnak. Dôkladne premiešame.

Formu na muffiny vymastíme trochou oleja a navrstvíme do nej náplň.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 200-220 stupňov 20-25 minút. Podávame s obľúbenou omáčkou alebo dressingom.

Večera za pár drobných

Nebíčko v papuľke za pár drobných: Cestoviny zapečené z mäsom a syrovou omáčkou!

Potrebujeme:

500 g ľubovoľných cestovín

2 ks kuracích pŕs

2 šálky kyslej smotany

200 g strúhaného syra

6 strúčikov cesnaku

Bazalku

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Cestoviny uvaríme v slanej vode. Mäso umyjeme, nakrájame na väčšie kúsky a orestujeme na malom množstve oleja. K mäsu pridáme pretlačený cesnak a krátko spolu restujeme.

V miske zmiešame smotanu s bazalkou, ½ strúhaného syru a uvarenými cestovinami. Zmes navrstvíme do zapekacej misy a posypeme posypeme zvyšným syrom. Na vrch rozložíme kúsky orestovaného mäsa s cesnakom.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.