plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vezmite len vodu, múku a 1 ďalšiu prísadu (žiadne droždie): Pár minút a máte najlepšiu náhradu chlebíka – na plnenie aj ako príloha!

Vynikajúce ako náhrada chlebíka, na plnenie, alebo ako príloha k polievke či omáčke. Tieto placky sú úplne jednoduché na prípravu a veľmi chutné.

Vynikajúce ako náhrada chlebíka, na plnenie, alebo ako príloha k polievke či omáčke.

 

 

Tieto placky sú úplne jednoduché na prípravu a veľmi chutné.

Potrebujeme:

múka hladká – 350 g + 10-20 g na poprašovanie

soľ – 1 lyžička

rastlinný olej – 2 lyžice

horúca voda – 200 ml

Postup:

Preosejte múku, pridajte soľ do horúcej vody a premiešajte.

Nalejte horúcu vodu do múky a nakoniec pridajte rastlinný olej.

 

 

Cesto premiešajte najskôr lyžičkou a potom rukami.

Cesto vyformujte do bochníka, dajte do plastového vrecka a nechajte ho stáť 20 minút.

 

 

 

 

 

Rozdeľte cesto na 8 častí, z každej vyformujte guľôčku, zakryte.

Nechajte 5 až 10 minút odpočívať.

 

 

Pracovnú plochu dobre posypte múkou alebo potrite rastlinným olejom, aby sa cesto nelepilo.

 

 

Vyformujte placky s priemerom 16 cm.

Placku pečte na vyhriatej panvici do zlatista z každej strany.

 

 

Placky sa počas pečenia krásne nafúknu vďaka čomu vám vznikne skvelý priestor na náplne od výmyslu sveta.

Ak sa vám placky nechce plniť, môžete ich použiť aj ako náhradu za klasický chlebík.

 

 

Video postup nájdete TU.

 

Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube

Najlepšie recepty na dnes