Z kysnutého už nepečiem, toto je jednotka: Fantastické RÝCHLE pagáče z kyslej smotany – upečené za 15 minút a výborné aj na druhý deň!

Rýchla chuťovka k telke alebo k poháru dobrého vínka.

 

 

Ak pripravujte pagáčiky len z kysnutého cesta, vyskúšajte niečo oveľa rýchlejšie.

Tieto smotanové pagáčiky máte na stole už o pár minút.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ak chcete, aby pagáčiky vyzerali skutočne krásne – jeden ako druhý – vykrajujte ich pomocou vykrajovátka.

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky

250 masla (alebo tuku na pečeni)

1 téglik kyslej smotany

1 bal. kypriaceho prášku do pečiva

1 lyžičku soli

Na potretie:

1 žĺtok

Na posypanie (voliteľné):

Sezamové semienka

Rasca

Hrubozrnná soľ

Postup:

Príprava nemôže byť jednoduchšia.

Suroviny vyberieme z chladničky v dostatočnom predstihu, je dôležité, aby mali izbovú teplotu.

Všetky suroviny spojíme v miske.

 

 

Vymiešame hladké cesto.

Cesto preložíme na pracovnú dosku.

Rozvaľkáme na plát s hrúbkou približne 1 cm.

Vykrajujeme jednotlivé pagáčiky (pomocou vykrajovátka alebo pohára).

 

 

Plech vyložíme papierom na pečenie.

Pagáčiky preložíme na plech.

Potrieme žĺtkom zmiešaným s trochou vody.

Ak chcete, na vrchu každého pagáčika môžete urobiť vzor pomocou vidličky.

Posypeme sezamovým semienkami, alebo necháme len tak.

 

 

Vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 190 stupňov 15-20 minút (pagáčiky sledujte, pretože každá rúra pečie inak.

 

 

Keď budú na povrchu zlatisté, z rúry ich vyberte).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn