Mäso ma takto naučila pripravovať moja mama: Jednoduchý a veľmi chutný recept na RÝCHLE obložené rezne!

Pripravte si doma delikátne zapečené mäso s lahodným šalátom podľa nášho jednoduchého a rýchleho receptu.

Moja babka nám pripravovala túto pochúťku takmer na každú rodinnú oslavu.

 

 

Skvelý recept z youtube kanála schnelle Küche na lahodné zapekané bravčové mäso.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa

soľ

mleté čierne korenie

mletú červenú papriku

rastlinný olej

1 cibuľu

vodu

1 ČL octu

1 ČL soli

1 ČL hnedého cukru

2 paradajky

80 g syra

Na šalát:

1/2 čínskej kapusty

1 mrkvu

červenú papriku

jarnú cibuľku

koriander

3 uhorky

olivový olej

sójovú omáčku

med

cesnak

citrónovú šťavu

mleté čierne korenie

Postup:

Plátky bravčového mäsa naukladáme na tvrdú podložku.

Urobíme do nich zárezy nožom.

 

 

Mäso posolíme, posypeme čiernym korením a mletou paprikou.

Potom polejeme kvapkou oleja.

Dobre ho rozotrieme po celej ploche.

 

Mäso otočíme a všetky kroky opäť zopakujeme.

Do misy pridáme na plátky nakrájanú cibuľu, vodu, ocot, soľ, cukor a lyžicou premiešame.

 

 

Na suchý plech naukladáme plátky mäsa.

Na mäso poukladáme cibuľovú zmes, plátky paradajky, plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 200°C.

 

 

Po uplynutí doby naukladáme na mäso nahrubo nastrúhaný syr a dáme piecť na ďalších 5 minút pri teplote 200°C.

Do väčšej misky vložíme nakrájanú kapustu, nastrúhanú mrkvu, papriku, cibuľku, koriander a uhorku.

 

 

Do malej misky pridáme olej, sójovú omáčku, med, nastrúhaný cesnak, citrónovú šťavu, čierne korenie a lyžičkou dôkladne zamiešame.

Zmes nalejeme na šalát a dobre premiešame.

 

 

Upečené mäso servírujeme so sviežim šalátom.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn