Rýchly a delikátny obed z bravčového karé, ktorý nadchne každého.
Odkedy sme vyskúšali tieto lahodné zapekané plátky, na rezne sme už zabudli.
Famózny recept na lahodné zapekané mäso so zeleninou a syrom z youtube kanála Lieblingsrezepte.
Potrebujeme:
1,5 kg bravčového mäsa
1 PL soli
1 ČL koriandra
1 ČL čierneho korenia
1/2 ČL sušeného čili
1/2 ČL rozmarínu
800 g zemiakov
30 ml rastlinného oleja
2 červené cibule
3 paradajky
300 g syra
majonézu
Postup:
Bravčové mäso nakrájame na 1-1,5 cm hrubé plátky.
Plátky mäsa poukladáme na tvrdú podložku a vyklepeme tĺčikom.
Potom do mäsa urobíme nožom plytké zárezy v tvare mriežky.
Mäso otočíme a urobíme rovnaké zárezy.
Do mažiara vložíme korenie so soľou a dobre ho podrvíme.
Korenie nasypeme z oboch strán na mäso.
Dobre ho votrieme.
Mäso vložíme do misky a dáme stranou.
Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na okrúhle plátky.
Zemiaky vložíme do misy.
Posypeme soľou a premiešame rukami.
Plech vystelieme fóliou, potrieme olejom.
A naukladáme zemiaky.
Na zemiaky poukladáme mäsové plátky.
Cibuľu nakrájame na kolieska.
Cibuľové kolieska poukladáme na mäso.
Paradajku nakrájame na plátky.
A poukladáme na cibuľu.
Plech prekryjeme alobalom, vložíme do rúry.
Pečieme 1 hodinu pri teplote 180°C.
Po uplynutí doby odstránime alobal, na plátky nanesieme majonézu.
Posypeme nastrúhaným syrom.
Plech vložíme do rúry.
Apečieme ďalších 15-20 minút.
Upečené mäso servírujeme s čerstvým šalátom a nakrájanou paradajkou.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU