plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lepšie mäso som ešte nejedol: Super recept na zapekané bravčové plátky!

Rýchly a delikátny obed z bravčového karé, ktorý nadchne každého.

Odkedy sme vyskúšali tieto lahodné zapekané plátky, na rezne sme už zabudli.

 

 

Famózny recept na lahodné zapekané mäso so zeleninou a syrom z youtube kanála Lieblingsrezepte.

Potrebujeme:

1,5 kg bravčového mäsa

1 PL soli

1 ČL koriandra

1 ČL čierneho korenia

1/2 ČL sušeného čili

1/2 ČL rozmarínu

800 g zemiakov

30 ml rastlinného oleja

2 červené cibule

3 paradajky

300 g syra

majonézu

Postup:

Bravčové mäso nakrájame na 1-1,5 cm hrubé plátky.

Plátky mäsa poukladáme na tvrdú podložku a vyklepeme tĺčikom.

 

 

Potom do mäsa urobíme nožom plytké zárezy v tvare mriežky.

Mäso otočíme a urobíme rovnaké zárezy.

 

 

Do mažiara vložíme korenie so soľou a dobre ho podrvíme.

Korenie nasypeme z oboch strán na mäso.

Dobre ho votrieme.

 

 

Mäso vložíme do misky a dáme stranou.

Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na okrúhle plátky.

 

 

Zemiaky vložíme do misy.

Posypeme soľou a premiešame rukami.

Plech vystelieme fóliou, potrieme olejom.

A naukladáme zemiaky.

 

 

Na zemiaky poukladáme mäsové plátky.

Cibuľu nakrájame na kolieska.

 

 

 

Cibuľové kolieska poukladáme na mäso.

Paradajku nakrájame na plátky.

A poukladáme na cibuľu.

 

 

Plech prekryjeme alobalom, vložíme do rúry.

Pečieme 1 hodinu pri teplote 180°C.

Po uplynutí doby odstránime alobal, na plátky nanesieme majonézu.

Posypeme nastrúhaným syrom.

 

 

Plech vložíme do rúry.

Apečieme ďalších 15-20 minút.

Upečené mäso servírujeme s čerstvým šalátom a nakrájanou paradajkou.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes