plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchle langoše bez kvasníc: Zo zemiakového cesta, na stole do pol hodinky!

Bleskové langoše zo zemiakového cesta. Najlepšie chutia potreté cesnakom a kyslou smotanou!

Bleskové langoše zo zemiakového cesta. Najlepšie chutia potreté cesnakom a kyslou smotanou!

Potrebujeme:

500 g zemiakov očistených a nakrájaných na kocky

5-6 lyžíc hladkej múky

2 vajcia

1 lyžičku soli

Olej na vyprážanie

Postup:

Zemiaky uvaríme v slanej vode domäkka. Roztlačíme na kašu, necháme vychladnúť a potom pridáme múku a vajcia. Vypracujeme jednotné cesto (ak je cesto príliš lepivé, pridáme ešte lyžicu múky).

Cesto rozvaľkáme na zľahka pomúčenej doske, nakrájame na menšie kusy a vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista.

Prebytočný olej odstránime papierovým obrúskom a podávame potreté cesnakom, kyslou smotanou a posypané syrom.

Prajme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: extremesilver

Najlepšie recepty na dnes