plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moja mama pozná RECEPT na najlepšie rýchle langoše BEZ droždia: Nenasiaknu olejom, sú mäkučké a chutia fantasticky!

Langoše sú vynikajúce, jemné a vnútri samá bublinka. A viete, čo je najlepšie? Pripravíte ich bez kvásku a hlavne rýchlo. 

Zabudnite na mastné langoše a vyskúšajte tie, podľa chorvátskeho receptu, ktoré som prvýkrát ochutnala na dovolenke.

Odvtedy ich robím pravidelne.

 

 

 

Podľa tohto receptu z youtube pripravíte langoše ako dych, s množstvom bubliniek a bez zbytočnej mastnoty.

Langoše sú vynikajúce, jemné a vnútri samá bublinka.

A viete, čo je najlepšie?

Pripravíte ich bez kvásku a hlavne rýchlo.

Potrebujeme:

300 ml jogurtu

1 ČL soli

1 ČL cukru

1 ČL sódy bikarbóny

400 g hladkej múky

olej na vyprážanie

Na vrch Voliteľné):

 

 

Kečup

Cesnak

Olej

Majonéza

Tatárska omáčka

Syr

Postup:

Vo väčšej mise zmiešajte jogurt so soľou.

 

 

Pridajte cukor a sódou bikarbónou.

Dobre premiešajte.

Postupne primiešavajte múku.

 

 

Vypracujte hladké vláčne cesto, z ktorého vyformujte hrubší valec.

Tento valec nakrájajte na približne rovnaké kúsky.

Z tých vytvarujte malé bochníčky.

Prikryte ich potravinárskou fóliou.

 

 

Nechajte ich odpočívať asi 5 minút.

Potom každý bochníček vyvaľkajte na veľkosť panvice a opekajte na rozpálenom oleji.

Z oboch strán do zlatista (nalejte väčšie množstvo).

 

 

Potom nechajte odkvapkať na papierových utierkach a môžete podávať.

 

 

Langoše sú jemné, chrumkavé a prirpavené skutočne rýchlo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes