Vynikajúci dezert na spríjemnenie popoludnia s úžasnou vôňou kávy a krémovou chuťou čerstvého tvarohu. Mňam!
Potrebujeme:
450 g tvarohu
1/3 + ½ šálky práškového cukru
2 lyžičky instantnej kávy
300 g kvalitnej tmavej čokolády
500 ml smotany na šľahanie (33%)
Postup:
Najskôr si pripravíme čokoládovú smotanu. Do hrnca prelejeme 200 ml smotany, preložíme na plameň a zahrejeme (odložíme si bokom dve lyžice teplej smotany). Do zvyšnej smotany vložíme čokoládu a necháme na plameni, kým sa čokoláda celkom nerozpustí.
Instantnú kávu rozpustíme v dvoch lyžiciach teplej smotany.
Tvaroh, 1/3 šálky cukru a rozpustenú kávu vyšľaháme dohladka.
Čokoládovú smotanu necháme vychladnúť. Zvyšnú smotanu vyšľaháme so zvyšným práškovým cukrom na tuhú šľačku a môžeme začať vrstviť.
Na dno dezertných pohárov navrstvíme tvarohovo-kávový krém, zalejeme čokoládovou smotanou a na vrch navrstvíme šľahačku.
Vložíme na minimálne 15 minút stuhnúť do chladničky.
Môžeme dozdobiť ovocím, čokoládovými hoblinkami a lístkami mäty.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: liveinternet