Domáce pečivo, ktoré pripravíte rýchlo a jednoducho. Vďaka jogurtovému cestu sú pagáčiky vláčne a mäkučké aj na druhý deň.
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
7 g sušeného droždia
250 g masla
2 žĺtky
200 ml jogurtu
1 lyžičku soli + na posypanie
Semienka na posypanie (sezamové, ľanové…)
Postup:
Múku zmiešame s droždím a pridáme maslo nakrájané na kocky. Pridáme aj ostatné ingrediencie a vypracujeme nelepivé hladké cesto.
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na plát (nie príliš tenký), z ktorého vykrajujeme jednotlivé pagáčiky.
Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru nastavíme na 180 stupňov a kým sa zahreje, necháme pagačíky odpočívať na plechu.
Pagáčiky potrieme rozšľahanými bielkami, posypeme soľou a semienkami.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 20 minút, alebo kým povrch pagáčikov nie je zlatistý.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika