plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchle jogurtové pagáče

Domáce pečivo, ktoré pripravíte rýchlo a jednoducho. Vďaka jogurtovému cestu sú pagáčiky vláčne a mäkučké aj na druhý deň.

Domáce pečivo, ktoré pripravíte rýchlo a jednoducho. Vďaka jogurtovému cestu sú pagáčiky vláčne a mäkučké aj na druhý deň.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

7 g sušeného droždia

250 g masla

2 žĺtky

200 ml jogurtu

1 lyžičku soli + na posypanie

Semienka na posypanie (sezamové, ľanové…)

Postup:

Múku zmiešame s droždím a pridáme maslo nakrájané na kocky. Pridáme aj ostatné ingrediencie a vypracujeme nelepivé hladké cesto.

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na plát (nie príliš tenký), z ktorého vykrajujeme jednotlivé pagáčiky.

Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru nastavíme na 180 stupňov a kým sa zahreje, necháme pagačíky odpočívať na plechu.

Pagáčiky potrieme rozšľahanými bielkami, posypeme soľou a semienkami.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 20 minút, alebo kým povrch pagáčikov nie je zlatistý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes