Rýchle jablková pochúťla: Jablká netreba krájať, len prepoliť a zabaliť do cesta!

Podľa tohto receptu z youtube si môžete pripraviť výborné jablkové taštičky, ktoré sú jednoduché na prípravu a dokážu poštekliť vaše chuťové bunky.

Potrebujeme:

400 g hladkej múky

1 čajová lyžička kypriaceho prášku

200 g zmäknutého masla

1/4 lyžičky soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g kryštálového cukru

2 žĺtky

150 g kyslej smotany (20%)

6 jabĺk

Postup:

Do väčšej misky nasypeme múku, pridáme lyžičku kypriaceho prášku.

Dobre rozmiešame.

Zmäknuté maslo obalíme múkou a nahrubo nakrájame pomocou strúhadla.

 

 

Ingrediencie v miske spolu premiešame rukami tak, aby nám vznikla sypká hmota.

Postupne pridávame cukor, žĺtka, kyslú smotanu.

Všetko rukami premiešame, až kým nám nevznikne cesto.

 

 

Cesto prikryjeme, necháme odstáť a odložíme na 20 minút do chladničky.

Pripravené jablká dôkladne očistíme, nakrájame na polovice a odstránime jadierka.

 

 

Cesto vyberieme z chladničky, rozkrojíme na polovičky, ktoré rukami rozmiesime do tvaru menšieho bochníka.

Potom ho rozvaľkáme na papieri na pečenie do tvaru štvorca a postupne na neho ukladáme jablká. 

Cesto potrieme olejom a rovnomerne posypeme škoricou.

 

 

Na vrch jabĺk uložíme cesto, ktoré sme rozvaľkali z druhej polovice a odstránime z neho papier na pečenie.

Cesto postláčame dokopy, prerežeme na štvorcové taštičky a tie potom aj s papierom na pečenie uložíme na plech.

Tvar a veľkosť taštičiek záleží od vašich preferencií.

 

 

Plech uložíme do predhriatej rúry na 180°C na dobu 45 minút.

Upečené taštičky položíme na tanier, posypeme práškovým cukrom.

Môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Video návod:

https://youtu.be/LFie0lGVza4

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay