Rýchle domáce Salko

Skvelý recept na výrobu obľúbeného kondenzovaného mlieka bez konzervantov či umelých prísad. Stačia vám 3 ingrediencie a trocha času. Výsledok však rozhodne stojí za to!

Potrebujeme:

200 ml mlieka

200 g cukru

20 g masla

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame v hrnci s vyššími okrajmi (hmota bude peniť).

Na miernom plameni privedieme k varu. Keď sa hmota začne variť, varíme presne 10 minút (hmota bude veľmi peniť).

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Po 10 minútach bude hmota stále tekutá, ale nemusíte sa báť, postupne za studena bude hustnúť a nadobudne tú správnu konzistenciu.

Hmotu nalejeme do pohárov, necháme vychladnúť a potom vložíme do chladničky, kde hmota postupne zhustne.

Domáce Salko môžeme pridávať do obľúbených dezertov alebo ako sladučkú maškrtu. Je vynikajúce v akejkoľvek podobe.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)