Rýchle čokoládové tiramisu

Vynikajúci dezert plný smotanového krému a čokolády, s jemnou chuťou kávy. Navyše, príprava tejto pochúťky je skutočne jednoduchá a rýchla, hravo ju zvládnete za necelých 15 minút.

Potrebujeme:

1 bal. dlhých piškót

1 šálku smotany na šľahanie (33%)

400 g mascarpone (príp. smotanového syra)

3 lyžice práškového cukru

½ šálky uvarenej silnej kávy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice rumu

2 lyžičky kakaa

Na posypanie:

Strúhanú čokoládu (príp. kakao)

Postup:

Mascarpone vyšľaháme so šľahačkou a cukrom.

Pripravíme si ½ šálky silnej kávy a necháme ju vychladnúť. Potom pridáme do kávy rum, kakao a premiešame.

Dlhé piškóty namáčame v kávovej zmesi a ukladáme na dno pripravenej formy. Na piškóty navrstvíme mascarpone –šľahačkový krém a naň opäť uložíme máčané piškóty. Pokračujeme, až kým neminieme všetky ingrediencie.

Povrch takto pripraveného dezertu posypeme strúhanou čokoládou alebo kakaom.

Tiramisu uložíme na 3-4 hodiny do chladničky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: heavenlytiramisu