plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchle cestoviny s domácou paradajkovou omáčkou

Skvelý a rýchly tip na obed. Obľúbené cestoviny s paradajkovu omáčkou, ktorá hravo tromfne kupované omáčky z obchodu plné chémie.

Skvelý a rýchly tip na obed. Obľúbené cestoviny s paradajkovu omáčkou, ktorá hravo tromfne kupované omáčky z obchodu plné chémie.

Potrebujeme:

250 g cestovín

2 veľké paradajky

1 malú cubuľu

1-2 strúčiky cesnaku

Olivový olej

Sušené bylinky (bazalka, tymian, oregano)

70-100 g strúhaného syra

Soľ

Postup:

Cibuľu a cesnak nasekáme najemno. Paradajky obaríme vriacou vodou a necháme niekoľko minút bokom. Potom ľahko odstránime šupku a paradajky narežeme nadrobno. Na panvici rozpálime olivový olej a orestujeme na ňom cibuľku a cesnak. Cestoviny dáme variť do slanej vriacej vody tak, aby boli Al dente.

K cibuľke a cesnaku pridáme paradajky a za stáleho miešania dusíme na strednom plameni (dusíme 10-15 minút, kým nevznikne hustá hmota. Nakoniec pridáme sušené bylinky a soľ podľa chuti.

Uvarené cestoviny scedíme, preložíme na tanier a prelejeme horúcou omáčkou a posypeme strúhaným syrom. Omáčku môžte podávať len tak alebo s mletým mäsom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes