Z kysnutého už nepečiem, toto je jednotka: Fantastické RÝCHLE cesto na záviny – vyzerajú ako z cukrárne a tá vôňa v kuchyni sa nedá opísať!

11595 0

Vynikajúci makový závin podľa pani Anky, je rýchly, nesmierne chutný a čo je úplne najlepšie – nekysne.

S cestom pracujete hneď.

Náš najobľúbenejší je makový závin, ale pokojne skúste aj orechový, tvarohový či kakaový.

Potrebujeme:

1 kg polohrubej múky

3–4 pl kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 čl soli

1 prášok do pečiva

2 celé vajcia

300 ml oleja

500 ml mlieka (môže byť aj viac)

Kvások:

1 kocka kvasníc

1/2 čl práškového cukru

100 ml teplého mlieka

Plnka:

(Maková – mletý mak + práškový cukor + škorica + teplé mlieko+ lekvár)

Postup:

Nakoľko cesto nenenchávame kysnúť, pripravíme si najskôr kvások a plnku.

Do 100 ml teplého mlieka dáme 1/2 čl práškového cukru, rozlámeme kocku kvasníc.

Prikryjeme a necháme chvíľku na teplom mieste, kým kvások nevyjde.

Na plnku zmiešame mak s práškovým cukrom a škoricou, zalejeme horúcim mliekom.

Nakoniec primiešame a lekvár.

Na 200 g mletého maku dávam 50 ml mlieka, 150 g práškového cukru, 1 bal. škoricového cukru a 2 lyžice lekváru.

Zmiešame suché ingrediencie (múka, cukor, soľ, prášok do pečiva) pridáme kvások s mliekom.

Následne pridáme 2 vajcia a postupne pridávame olej a 500 ml teplého mlieka.

Šľahačom vypracujeme cesto.

Rozdelíme cca na 4 časti, každú rozgúľame, naplníme plnkou, zrolujeme a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

Koláče natrieme olejom, popicháme vidličkou a dáme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri 180°C do zlatista. Po vybratí z trúby potrieme olejom.

Prajeme vám dobú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár