plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchý, rýchly a neskutočne lahodný recept: Toto jedlo musíte ochutnať!

Ak hľadáte originálne jedlo z bežných ingrediencií, vyskúšajte tieto pečené kuracie krídelká. 

Pivná zmes je výborná aj na pečenie stehienok.

Pripravte k nim ako prílohu aj takéto plnené zemiaky a všetci sa budú zalizovať. 

Dobrota, ktorá si nevyžaduje žiadne špeciálne kuchárske zručnosti a pritom je také chutné!

 

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Lecker schnell. 

Potrebujeme:

2 kg kuracích krídel

vrecko na pečenie

soľ

čierne mleté korenie

červenú mletú papriku

2 cibule

300 g svetlého piva

3 väčšie zemiaky

5 šampiňónov

talianske bylinky

2 strúčiky cesnaku

1 PL hladkej múky

150 ml smotany na varenie (10 – 15%)

50 – 70 g strúhaného syra

drevené špajdle

Postup:

Kuracie krídelká si najskôr umyjeme, očistíme, osušíme a rozdelíme na 3 časti. 

Teraz mäsko posypeme soľou, koreninami a rukou dobre rozotrieme. 

 

 

Jednu cibuľu si nakrájame na pol krúžky.

Pridáme do vrecka k mäsu a premiešame.

 

 

Všetko zalejeme svetlým pivom, vrecko uzavrieme a necháme 30 – 40 minút stáť. 

Zemiaky si umyjeme, ostrým nožom urobíme po celom povrchu malé zárezy.

Uložíme ich na olejom vymastený plech. 

Zemiaky pečieme pri teplote 200 °C asi 30 – 40 minút a medzitým si kuracie krídla ponapichujeme na drevené špajdle.

 

 

Krídelká na špajdli uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie, vložíme do rúry.

Pečieme pri 200 °C asi 30 minút. 

Druhú cibuľu si nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji.

Šampiňóny si nakrájame na menšie kúsky, pridáme ich k cibuli.

Osmažíme 4 – 5 minút. 

 

 

Pridáme prelisovaný cesnak, zaprášime múkou, premiešame a zalejeme smotanou na varenie. 

Osolíme, okoreníme, pridáme štipku talianskych korenín a opäť premiešame. 

Z upečených zemiakov si pozdĺžne odkrojíme vrch, vydlabeme ich a vydlabané zemiaky pridáme k šampiňónovej zmesi. 

Vymiešame hladkú plnkou, ktorou zemiaky naplníme, vrátime ich na plech, zasypeme syrom a dáme zapiecť na 10 minút pri teplote 200 °C. 

 

 

Upečené krídelká podávame s plnenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes