plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchla zeleninová frittata

Frittata je slaný koláčik podobný našej omelete, ktorý je obľúbeným pokrmom v Talianksu, slnečnom Španielsku či Francúzsku. Hoci je receptov na prípravu frittaty neúrekom, ja som si obľúbila zeleninovú verziu s cherry paradajkami a čerstvý špenátom. Jej príprava je jednoduchá a nezaberie vám viac ako 10 minút. Verím, že vám bude chutiť!

Potrebujeme:

3 lyžice olivového oleja

1 strúčik cesnaku

225 g čerstvého (príp. mrazeného) špenátu

Hrsť cherry paradajok

6 vajec

Soľ

Čierne korenie

Postup:

Vo väčšej panvici zohrejeme olej, pridáme roztlačený cesnak a opekáme približne 1 minútu. Potom pridáme špenát a opekáme ďalšiu minútu.

K zmesi v panvici pridáme rozkrojené cherry paradajky, soľ a čierne korenie a opekáme ďalšiu minútu.

Do panvice pridáme rozšľahané vajcia a za stáleho miešania pečieme cca 5 minút, kým vajcia nestuhnú. Frittatu podávame studenú alebo teplú, nakrájanú na trojuholníky.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Najlepšie recepty na dnes