Rýchla tvarohová maškrta s kakaom broskyňami: Naozaj úžasný koláč z hrnčeka – deti ho milujú!

Perfektný recept od Ivy J.

Potrebujeme:

cesto:

2 hrnčeky polohrubej múky

1 prášok do pečiva

1 hrnček cukru krupica

1/2 hrnčeka oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 vajce

1 hrnček mlieka

1 lyžica kakaového prášku + 2 lyžice mlieka

náplň:

500 g mäkkého tvarohu

2 vajcia

1 vanilkový cukru

cukor krupica podľa chuti (asi 3 lyžice)

250 ml mlieka

1 vanilkový pudingový prášok

ovocie – najlepšie marhule alebo broskyne

Postup:

Všetky suroviny na náplň rozmiešame na hladkú hmotu. Ovocie nakrájame na kúsky. V mise zmiešame všetky suroviny na cesto okrem kakaa a dvoch lyžíc mlieka. 2/3 cesta nalejeme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie a rozotrieme po celej ploche. Na cesto rozotrieme tvarohovú hmotu, na ňu poukladáme kúsky ovocia a mierne ho zatlačíme do tvarohu. Do zvyšného cesta zamiešame kakao a 2 lyžice mlieka a toto cesto natrieme na tvaroh s ovocím. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 ° C a pečieme asi 30 minút. Vychladnuté krájame na rezy.