Rýchla torta zo Salka: Na jej prípravu vám postačí len 5 surovín!

Vynikajúca krémová torta s jemnou citrónovou arómou je ako stvorená pre pohodové posedenie pri káve či šálke čaju. Navyše na jej prípravu potrebujete len 5 surovín a vďaka rýchlej príprave ju máte na stole už za pár minút

Potrebujeme:

300 g maslových sušienok

80 g masla

3 vaječné žĺtky

400 ml kondenzovaného mlieka

Šťavu z ½ citróna

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Sušienky rozdrvíme v mixéry alebo pomocou valčeka v plastovom vrecku. Sušienkovú drť potom zmiešame s maslom a vypracujeme cesto.

Cesto vtlačíme na dno pripravenej okrúhlej formy tak, aby pokrývalo nie len dno, ale zasahovalo aj do okrajov formy (do výšky cca 2 cm).

Formu potom vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.

Počas pečenia korpusu si pripravíme plnku. V miske rozšľaháme žĺtky a postupne k nim za stáleho šľahania pridávame kondenzované mlieko. Do hmoty nakoniec vmiešame šťavu z ½ citróna.

Keď je korpus upečený vyberieme ho z rúry, necháme chvíľku vychladnúť a navrstvíme naň krém. Potom opäť vložíme do rúry a pečieme ešte 10 minút.

Hotovú tortu vyberieme z formy, ozdobíme čerstvým ovocím a môžeme podávať!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)