Úžasný nápad na tortu s krémom, ktorý chutí ako zmrzlina. Je vynikajúca a podľa youtube ju pripravíte skutočne jednoducho a rýchlo.
Potrebujeme:
vajcia – 3 kusy
múka hladká – 90 g
cukor – 125 g
kakao – 50 g
prášok do pečiva – 8 g
rozpustené maslo – 40 ml
Na krém:
vaječné bielky – 6 kusov
cukor – 300 g
želatína instantná – 12 g
Ďalej:
mrazené bobule (čučoriedky, ríbezle) – 100 g
Na vrch:
tmavá čokoláda – 120 g
maslo – 80 ml
Postup:
Mrazené ovocie necháme rozmraziť.
Vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.
Pridáme rozpustené maslo a nakoniec aj sypké prísady.
Tortovú formu (20 cm) vyložíme papierom, navrstvíme cesto a pečieme v rúre vyhriatej 180 ° C po dobu 15- 20 min.
Necháme vychladnúť.
Želatínu pripravíme podľa návodu na obale.
Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh.
Nakoniec do snehu vmiešame želatínu a to tak, že do želatíny najskôr vmiešame trochu snehu, rozmiešame a následne vmiešame do zvyšku snehu.
Poznámka: V recepte je použitý sneh bez telepnej úpravy, ak máte obavy, môžete sneh šľahať nad parou.
Sneh navrstvíme na vychladnutý korpus vo forme a uhladíme.
Z rozmrazeného ovocia vytlačíme šťavu a tú vmiešame do snehu.
Dáme stuhnúť do chladničky.
Nakoniec prelejeme čokoládou (rozpustíme si v mikrovlnke s maslom), nalejeme na vrch dezertu a dáme vychladiť do chladničky.
Podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)