plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná RÝCHLA torta, ktorá chutí ako zmrzlina: Dezert, ktorý ktorý vyzerá ako z luxusnej cukrárne a pripravíte ho behom chvíle!

Úžasný nápad na tortu s krémom, ktorý chutí ako zmrzlina. Je vynikajúca a podľa youtube ju pripravíte skutočne jednoducho a rýchlo.

Potrebujeme:

vajcia – 3 kusy

múka hladká – 90 g

cukor – 125 g

kakao – 50 g

prášok do pečiva – 8 g

rozpustené maslo – 40 ml

Na krém:

vaječné bielky – 6 kusov

cukor – 300 g

želatína instantná – 12 g

Ďalej:

mrazené bobule (čučoriedky, ríbezle) – 100 g

Na vrch:

tmavá čokoláda – 120 g

maslo – 80 ml

Postup:

Mrazené ovocie necháme rozmraziť.

Vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.

Pridáme rozpustené maslo a nakoniec aj sypké prísady.

Tortovú formu (20 cm) vyložíme papierom, navrstvíme cesto a pečieme v rúre vyhriatej 180 ° C po dobu 15- 20 min.

Necháme vychladnúť.

Želatínu pripravíme podľa návodu na obale.

Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh.

Nakoniec do snehu vmiešame želatínu a to tak, že do želatíny najskôr vmiešame trochu snehu, rozmiešame a následne vmiešame do zvyšku snehu.

Poznámka: V recepte je použitý sneh bez telepnej úpravy, ak máte obavy, môžete sneh šľahať nad parou.

Sneh navrstvíme na vychladnutý korpus vo forme a uhladíme.

Z rozmrazeného ovocia vytlačíme šťavu a tú vmiešame do snehu.

Dáme stuhnúť do chladničky.

Nakoniec prelejeme čokoládou (rozpustíme si v mikrovlnke s maslom), nalejeme na vrch dezertu a dáme vychladiť do chladničky.

Podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Najlepšie recepty na dnes