plny-hrniec_transparent_negativ.png

RÝCHLA Salko – kokosová maškrta bez pečenia: Najlepší ľadový dezert z bábovkovej formy, aký kedy ochutnáte!

Vynikajúci recept z youtube, ktorý je na letné popoludnie ako stvorený. Úplne jednoduchý a tromfne aj zmrzlina.

Potrebujeme:

Na čokoládovú vrstvu:

1 plechovka kondenzovaného mlieka sladeného

1 téglik smotany na šľahanie (200g)

1 pohár (200 ml) čololádového prášku (Nesquik alebo aj granko)

1 pohár  (200 ml) mlieka

1 bal. želatíny v prášku + voda

Na kokosovú vrstvu:

1 plechovka kondenzovaného mlieka sladeného

1 téglik smotany na šľahanie (200 g)

1 pohár (200 ml) kokosového mlieka – ak nemáte, nahraďte ju smotanou na šľahanie

1 bal. želatína v prášku + voda

100 g strúhaného kokosu

Postup:

Na prípravu prvého krému do mixéra nalejeme Salko, pridáme smotanu na šľahanie, čokoládový prášok.

Foto: youtube/Menino Prendado

Želatínu si pripravíme podľa návodu – necháme napučať vo vode a následne zahrievaním rozpustíme.

Foto: youtube/Menino Prendado

Pridáme k prísadám v mixéri a rozmixujeme.

Foto: youtube/Menino Prendado

Vznikne mám jednotná čokoládová masa.

Foto: youtube/Menino Prendado

Nalejeme do formy, ktorú sme si predtým vymastili olejom a prikryjeme fóliou.

Foto: youtube/Menino Prendado

Odložíme na 20 minút do mrazničky.

Rovnakým spôsobom ako prvý krém si pripravíme aj druhý – kokosový.

Foto: youtube/Menino Prendado

Všetko vložíme do mixéra, pridáme rozpustenú želatínu.

Foto: youtube/Menino Prendado

Vymixujeme jednotnú masu a nalejeme na tmavú vrstvu.

Foto: youtube/Menino Prendado

Prikryjeme fóliou.

Foto: youtube/Menino Prendado

Odložíme na 2 hodiny do chladničky.

Foto: youtube/Menino Prendado

Vyklopíme a môžeme podávať.

Foto: youtube/Menino Prendado

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes