Bič na respiračné choroby s rýchlym účinkom: Prírodný karamelový čaj s citrónom pomôže aj pri dráždivom kašli!

Dráždivý kašeľ dokáže by veľmi únavný a vysiľujúci. 

O to viac možno oceníte tento rýchly recept na prírodnú medicínu, ktorá účinkuje pri respiračných chorobách. 

Potrebujete len dve zložky a vodu, a príprava trvá len 10 minút. 

Tento jednoduchý a účinný čaj podľa receptu z youtube je vhodný aj pre deti, takže si recept určite odložte. 

Potrebujeme:

2 PL kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

šťavu z 1 citróna

200 ml vody

Postup:

Do menšieho hrnca si nasypeme cukor a začneme ho zahrievať na miernom ohni.

Keď sa začne trochu topiť, premiešavame ho miestami pomocou hrnca – nezľaknite sa toho, že cukor bude trochu dymiť, tak to má byť.

Keď sa cukor úplne roztopí, zalejeme ho studenou vodou.

Karamel stvrdne a najskôr bude nalepený na spodku hrnca, ale počas zohrievania a miešania sa roztopí a zmieša s vodou. 

Keď voda zovrie, povaríme nápoj asi 30 sekúnd. 

Prelejeme ho do šálky a dochutíme šťavou z citróna. 

Hotovo. Nápoj vypite čo najteplejší, avšak dávajte pozor, aby ste sa nepopálili.

Ultra silný liek na kašeľ, nádchu a chrípku

 

Tento domáci liek si pripravíte jednoducho a rýchlo z bežne dostupných surovín. Potrebujete len cibuľu, med a citrónovú šťavu.

Cibuľa je známa svojim protizápalovým účinkom a funguje tiež ako prírodné antibiotikum.

Pomáha vykašliavať hlieny a preto je veľmi účinným prírodným bojovníkom proti kašľu.

 

Med je jedným z najstarších prírodných medicín a poznali ich už naše staré mamy.

Má antibakteriálne a antiseptické účinky, zmierňuje podráždenie a bolesť hrdla, urýchľuje hojenie.

Citrón je bohatým zdrojom vitamínu C, priaznivo pôsobí na imunitu a podporuje obranyschopnosť organizmu.

Znižuje tiež tvorbu hlienu a priaznivo pôsobí pri liečbe nádchy, alebo chrípky.

 

Ingrediencie

1 PL medu

čerstvá šťava z 1 citróna

1,5 pohára vody (3 dcl)

1 cibuľa

Postup

1 Dajte variť vodu a keď zovrie, vložte do nej nakrájanú cibuľu.

Na miernom ohni varte 10 – 15 minút.

2. Po dovarení odstavte zo sporáka a nechajte lúhovať 10 minút.

3. Roztok sceďte, pridajte doňho citrónovú šťavu a med a všetko dobre premiešajte.

4. Domáci liek je pripravený na konzumáciu.

Poznámka

Hoci sa varením zničia niektoré vitamíny v cibuli, vďaka tomu sa uvoľnia do vody protizápalové látky a látky, ktoré rozpúšťajú hlien. Vitamíny získate predovšetkým z citrónu.

Ak máte doma odšťavovač, cibuľu miesto varenia radšej odšťavte.

Tak sa zachovanú všetky jej prospešné látky. Ak chcete ešte zosilniť účinok tohto lieku, môžete k cibuli pridať trochu zázvoru a povariť spolu s ňou. Alebo ho takisto odšťavte.

Užívanie

Tento prírodný liek by ste mali užívať 2 až 3-krát denne až do vyliečenia príznakov choroby. Budete milo prekvapení, ako rýchlo účinkuje.

Veľa zdravia!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn