Dráždivý kašeľ dokáže by veľmi únavný a vysiľujúci.
O to viac možno oceníte tento rýchly recept na prírodnú medicínu, ktorá účinkuje pri respiračných chorobách.
Potrebujete len dve zložky a vodu, a príprava trvá len 10 minút.
Tento jednoduchý a účinný čaj podľa receptu z youtube je vhodný aj pre deti, takže si recept určite odložte.
Potrebujeme:
2 PL kryštálového cukru
šťavu z 1 citróna
200 ml vody
Postup:
Do menšieho hrnca si nasypeme cukor a začneme ho zahrievať na miernom ohni.
Keď sa začne trochu topiť, premiešavame ho miestami pomocou hrnca – nezľaknite sa toho, že cukor bude trochu dymiť, tak to má byť.
Keď sa cukor úplne roztopí, zalejeme ho studenou vodou.
Karamel stvrdne a najskôr bude nalepený na spodku hrnca, ale počas zohrievania a miešania sa roztopí a zmieša s vodou.
Keď voda zovrie, povaríme nápoj asi 30 sekúnd.
Prelejeme ho do šálky a dochutíme šťavou z citróna.
Hotovo. Nápoj vypite čo najteplejší, avšak dávajte pozor, aby ste sa nepopálili.
Ultra silný liek na kašeľ, nádchu a chrípku
Tento domáci liek si pripravíte jednoducho a rýchlo z bežne dostupných surovín. Potrebujete len cibuľu, med a citrónovú šťavu.
Cibuľa je známa svojim protizápalovým účinkom a funguje tiež ako prírodné antibiotikum.
Pomáha vykašliavať hlieny a preto je veľmi účinným prírodným bojovníkom proti kašľu.
Med je jedným z najstarších prírodných medicín a poznali ich už naše staré mamy.
Má antibakteriálne a antiseptické účinky, zmierňuje podráždenie a bolesť hrdla, urýchľuje hojenie.
Citrón je bohatým zdrojom vitamínu C, priaznivo pôsobí na imunitu a podporuje obranyschopnosť organizmu.
Znižuje tiež tvorbu hlienu a priaznivo pôsobí pri liečbe nádchy, alebo chrípky.
Ingrediencie
1 PL medu
čerstvá šťava z 1 citróna
1,5 pohára vody (3 dcl)
1 cibuľa
Postup
1 Dajte variť vodu a keď zovrie, vložte do nej nakrájanú cibuľu.
Na miernom ohni varte 10 – 15 minút.
2. Po dovarení odstavte zo sporáka a nechajte lúhovať 10 minút.
3. Roztok sceďte, pridajte doňho citrónovú šťavu a med a všetko dobre premiešajte.
4. Domáci liek je pripravený na konzumáciu.
Poznámka
Hoci sa varením zničia niektoré vitamíny v cibuli, vďaka tomu sa uvoľnia do vody protizápalové látky a látky, ktoré rozpúšťajú hlien. Vitamíny získate predovšetkým z citrónu.
Ak máte doma odšťavovač, cibuľu miesto varenia radšej odšťavte.
Tak sa zachovanú všetky jej prospešné látky. Ak chcete ešte zosilniť účinok tohto lieku, môžete k cibuli pridať trochu zázvoru a povariť spolu s ňou. Alebo ho takisto odšťavte.
Užívanie
Tento prírodný liek by ste mali užívať 2 až 3-krát denne až do vyliečenia príznakov choroby. Budete milo prekvapení, ako rýchlo účinkuje.
Veľa zdravia!